aplicatii

Cum să instalați aplicațiile beta pe Android din fișiere .apk

Instalarea unor aplicații beta ce nu au fost încărcate încă în Google Play sau a unor aplicații din alte surse se poate face destul de simplu. În primul rând va trebui să descărcați fișierul .apk al aplicației.

Ce sunt fișierele .apk

Fișierele apk (application package file) sunt folosite pentru a distribui aplicațiile Android. Fișierele apk sunt de fapt arhive JAR ce conțin diverse fișiere necesare aplicațiilor Android. Fișierele .apk pot fi dezarhivate cu un program banal cum ar fi WinRAR.

Pași pentru instalarea aplicației .apk

Descărcați aplicația

Descărcați fișierul distribuit de regulă în format nume-aplicație.apk, nume-aplicație.zip sau nume-aplicație.rar pe un calculator sau direct pe cartela microSD a telefonului. În sistemul de operare Windows veți putea dezarhiva fișierele .zip, dacă nu aveți software-ul necesar apelați la WinRAR (disponibil gratuit). Dacă aplicația este deja în format .apk săriți acest pas.

Instalați pe cartela microSD

Conectați telefonul la calculator printr-un cablu microUSB. Pe bara de notificări va apărea mesajul “USB Connected” și o fereastră cu “Mount” unde va trebui să confirmați conexiunea.

Pe ecranul calculatorului va apărea o fereastră unde veți avea mai multe opțiuni printre care și “Open folder to view files”. Deschideți fereastra și copiați pe cardul microSD fișierul .apk.

fereastra-win

Instalarea propriu zisă

Odată ce ați copiat fișierul .apk pe cartela de memorie puteți deconecta telefonul de la calculator. Pentru a naviga foarte ușor prin structura de foldere a telefonului puteți folosi o aplicație precum ASTRO File Manager. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play.

Deschideți în ASTRO File Manager folderul de pe cartela de memorie în care ați copiat aplicația și dați clik pe fișierul .apk pentru a porni instalarea. Acceptați avertismentul sistemului de operare privind instalarea de aplicații din surse necunoscute. Aplicațiile din surse necunoscute nu ar trebui să vă pună probleme de securitate de aceea e recomandat să priviți cu atenție locațiile din care descărcați aplicațiile. Noi recomandăm site-urile producătorilor sau ale marilor companii ca surse de încredere.

Acum aveți instalată pe telefon o aplicație dintr-o altă sursă. Poate fi un soft de navigație cum e iGO sau orice altceva.

To Top