aplicatii

Cum să pregătești telefonul pentru vacanța la munte?

Smart Compass

Telefonul este un dispozitiv inteligent ce poate fi pus în valoare dacă aveți instalate aplicațiile potrivite. Excursia la munte sau în orice alt loc izolat necesită o pregătire minuțioasă, de la echipamentele specializate până la aplicațiile de pe smartphone.

Nu plecați pe munte fără să aveți încălțămintea potrivită, de regulă bocanci, haine groase, haine impermeabile, lanternă, apă, alimente (eventual un baton energizant) și alte lucruri specifice zonei în care doriți să ajungeți. Întotdeauna e bine să informați gazda, prietenii, etc. despre locul în care urmează să vă deplasați. Aceste aceste lucruri sunt prezentate mai bine pe siteurile dedicate pasionaților de excursii montane, drept urmare noi o ne concentrăm pe aplicațiile pentru telefon.

Busola Smart Compass

Telefoanele inteligente beneficiază de o busolă electronică încorporată ce vă poate indica cu precizie punctele cardinale. Dacă știți să vă orientați în natură, busola electronică poate veni ca o confirmare a observațiilor. Versiunea de bază este gratuită și indică punctele cardinale.

Smart Compass

Smart Compass

Versiunea Pro indică nordul absolut, trimite informațiile GPS prin SMS sau email, are detector de metale (senzorul telefonului), oferă coordonatele geografice în diferite sisteme, inclusiv în standardul militar NATO – MGRS. Aplicația de bază poate fi descărcată gratuit din Google Play.

Atenție! Husele cu prindere magnetică afectează precizia busolei. îndepărtați husa înainte să faceți măsurătorile.

Smart Compass v1.5 (Smart Tools)

Coordonatele GPS şi locaţie

Trimiterea coordonatelor către salvatori este un pas important pentru o persoană aflată într-o situație critică. Aplicația pe care v-o recomandăm poate trimite coordonatele obținute cu ajutorul GPS-ului prin sms și email.

Coordonatele pot fi transmise atât în format zecimal cât și sexagesimal (grade minute secunde). Poziția dumneavoastră poate fi afișată și pe Google Maps dacă aveți acces la internet. Se afişează, de asemenea, precizia de semnal şi timpul când aţi primit ultimul semnal GPS valabil.

Atenție! Senzorul GPS vă poate furniza coordonatele doar dacă sunteți afară. Dacă sunteți într-un loc acoperit (încăpere, grotă, peșteră, pădure deasă), GPS-ul nu va funcționa.

Aplicația pentru localizarea prin GPS poate fi descărcată din Google Play.

Lanternă – Tiny Flashlight

Lanterna Tiny Flashlight este o aplicație simplă și foarte utilă în același timp. Aplicația utilizeză LED-ul de la cameră sau ecranul pentru a genera o lumină puternică care să vă ajute noaptea. Tiny Flashlight are diferite widgeturi din care puteți alege iar scurtătura de pe ecranul principal vă permite să accesați aplicația mai ușor.

Lanterna Telefon

Lanterna Telefon

Tiny Flashlight mai oferă: lumini de avertizare, lumini de poliţie, stroboscop, cod Morse, convertire text în cod Morse, manual cod Morse, lumină cameră etc. Spre exemplu, puteți menține un mesaj SOS în cod Morse pentru salvatorii aflați în căutarea dumneavoastră fără să cunoașteți acest cod, totul fiind automat. Aplicația Tiny Flashlight poate fi descărcată gratuit din Google Play.

Atenție! Stroboscopul poate declanşa crize celor ce suferă de epilepsie fotosenzitivă!

Army Survival Guide

Army Survival Guide este un ghid în care sunt strânse tehnicile esențiale de supraviețuire în sălbăticie. Ghidul este redactat pe baza manualelor militare și oferă soluții simple la probleme majore. Spre exemplu, puteți afla rapid cum să faceți focul folosindu-vă de resursele din pădure, cum să vă apărați de insecte și de animale sălbatice sau cum să găsiți hrană în pădure.
Ghidul Army Survival Guide poate fi descărcat din Google Play.

Army Survival Guide

Army Survival Guide

Informații meteo – 1Weather:Widget Forecast Radar

Informațiile meteo sunt foarte importante atunci când plecați pe munte. Vântul puternic, furtunile sau ploaia vă pot bloca peste noapte într-o zonă izolată, fără a mai avea posibilitatea să ajungeți la un refugiu sau la hotelul unde sunteți cazați. O bună informare privind condițiile meteo în zona unde doriți să ajungeți vă poate scuti de neplăceri.

1Weather:Widget Forecast Radar

1Weather:Widget Forecast Radar

Aplicațiile care vă oferă prognoza meteo sunt numeroase însă trebuie să alegeți una care și-a dovedit eficiența în timp. Noi vă recomandăm 1Weather:Widget Forecast Radar însă puteți instala orice aplicație care vă place.

1Weather:Widget Forecast Radar

Aplicația 1Weather:Widget Forecast Radar poate fi descărcată din Google Play.

Pe lângă aceste aplicații utile, luați cu dumneavoastră și accesoriile care protejează telefonul pe munte, cum ar fi o husă rezistentă sau o baterie externă cu ajutorul căreia să creșteți autonomia telefonului.

To Top