telefoane

Cum să treci de la iPhone la Android

Utilizatorii de iPhone au o mulțime de limitări pe care nu le conștientizează până nu au șansa să utilizeze un telefon cu Android. Trecerea de la iPhone la Android se face destul de simplu, fără a pierde informațiile stocate pe telefon.

Ultimele modele cu Android au procesoare mai puternice și ecrane mai generoase decât iPhone. În plus, sistemul de operare Android este mult mai flexibil, inclusiv în ceea ce privește magazinul de aplicații ce îi este asociat.

Un utilizator de iPhone care dorește să renunțe la telefonul său și să treacă la Android va trebui să facă următorii pași.

Cont Google

Pe dispozitivul Android va trebui să setați un cont Google. Mergeți la Menu > Settings > Accounts & Sync > Add Account > Google și urmați pașii necesari. Dacă nu aveți un cont, puteți crea unul acum. Bineînțeles trebui să aveți telefonul conectat la internet.

Agenda și contactele

Conectați iPhone-ul la calculator și accesați iTunes. Dați click pe numele telefonului și pe tabul Info de sus. Bifați „Sync Address Book Contacts” și „Sync contacts with Google Contacts.” Dați click pe configurare și introduceți același informații pe care le-ați introdus pe dispozitivul Android. Apăsați Apply și permiteți sincronizarea.

Calendarul și notițele

Pe iPhone mergeți la Settings > Mail, Contacts, Calendars. Dacă nu aveți contul Google introdus mergeți pe Add account > Gmail. Accesați apoi setările Mail, intrați în contul Gmail și bifați sincronizarea pentru Calendar și Note. În câteva minute calendarul va fi transferat pe dispozitivul Android.

Fotografii și clipuri

Conectați iPhone-ul la calculator. Deschideți My Computer, dați click dreapta pe iPhone și selectați Explore. Copiați toate fotografiile și clipurile într-un folder nou pe desktop.

Cei care au Mac-uri vor trebui să deschidă aplicația Image Capture. Setați un nou folder pe desktop ca destinație și apăsați Download All.
Conectați telefonul cu Android la calculator (sau la Mac). Deschideți unitatea de stocare de pe Android. Identificați folderul de imagini și copiați acolo conținutul pe care le-ați copiat pe desktop. Folderul pe imagini se numește implicit „DCIM” pe Android însă puteți crea propriul folder.

Muzica

Conectați telefonul cu Android la calculator. Identificați folderul pentru muzică pe Android, dacă acesta nu există, puteți crea unul. Copiați muzica de pe calculator pe dispozitivul Android.

test-lg-optimus-2x-iphone

To Top