aplicatii

Cum se utilizează codurile QR

Carte de vizita QR

Codurile QR stochează informații pe care le puteți accesa foarte ușor folosindu-vă de camera video a telefonului și de o aplicație specială. Asemeni codurilor de bare, codurile QR (Quick Response Code) au o structură formată din zone de poziționare, de indentificare și de verificare (vezi foto).

Structura cod QR

Codurile QR au fost inventate în Japonia în anul 1994 atunci când o subsidiară Toyota a decis să urmărească producția folosind aceste coduri grafice pătrate. Astăzi codurile QR sunt standardizate și folosite din plin de industria IT. Un cod QR stochează foarte ușor un link cu lungime apreciabilă fapt care ușurează munca posesorilor de telefoane inteligente. Pentru a nu fi nevoiți să scrieți de la tastatura telefonului un link lung puteți lansa în execuție o aplicație specială și să folosiți camera pentru a scana link-ul.

În Google Play găsiți o mulțime de aplicații ce scanează și interpretează codurile QR.

Descărcați și instalați un cititor pentru coduri QR

După ce v-ați asigurați că ați conectat telefonul la internet accesați Google Play și instalați un cititor de coduri QR. Noi am ales NeoReader QR & Barcode Scanner. Aplicația ocupă puțin spațiu și este compatibilă cu standardele QR, Data matrix, Aztec, EAN, UPC și Code 39. Cu alte cuvinte aveți tot ce vă trebuie.

history-neoreader

Citiți codul QR

După ce ați terminat procesul de instalare, deschideți aplicația și încadrați cât mai bine codul QR cu ajutorul camerei foto, exact cum ați face o fotografie. Codul QR poate conține o mulțime de informații inclusiv datele de pe o carte de vizită.

Carte de vizita QR

Accesați legătura

După ce ați scanat codul, NeoReader QR va recunoaște informațiile într-o secundă și veți avea posibilitatea să accesați link-ul stocat apăsând un buton. Aplicația poate scana și coduri de bare însă această funcție este pur informativă pentru că nu veți avea posibilitatea de a o lega de o bază de date așa cum se întâmplă în hypermarket.

To Top