stiri

Un troian pentru Android inregistreaza convorbirea telefonica

Sistemul de operare Android a început să atragă tot mai mult atenția unor persoane rău intenționate. Ultimul virus troian a uimit atât publicul cât și pe specialiștii de la CA Technologies.

Utilizatorii telefoanelor Android care nu au fost atenți la instalarea aplicației și au permis rularea programului s-au trezit cu un soft care lasa o poartă deschisă către un server extern.
Aplicația instala pe telefonul victimei un fișier de configurare care conține un cod ce stabilește conexiunea la server, așa cum se poate vedea și în imaginea de mai jos.

Troianul înregistra convorbirile și le stoca într-un fișier AMR generat pe cardul SD al terminalului. Convorbirile efectuate pe telefonul infectat putea fi mai târziu reascultate.

Din păcate, odată cu numărul tot mai mare al telefoanelor inteligente cu sistem Android a crescut și numărul amenințărilor informatice pentru acest sistem de operare. Limbajul de programare JAVA și deschiderea celor de la Google ușurează munca hackerilor ce adaptează codul scris pentru PC.

To Top

Citește articolul precedent:
Froyo domina inca lumea Android

Google a prezentat o serie de cifre care ilustrează distribuția versiunilor Android la începutul lunii august a acestui an. Procentele...

Închide