stiri

Următorul update Android va aduce suport pentru Bluetooth Smart

Bluetooth

Viitoare versiune de Android va veni cu suport pentru Bluetooth Smart. Funcțiile de programare pentru Bluetooth Smart vor fi oferite în noul API 18 (Application Programming Interface), actualul Android 4.2 Jelly Bean fiind catalogat cu API 17.

Bluetooth Smart oferă un consum redus de energie în condițiile în care menține toate caracteristicile de viteză și rază ale versiunii precedente. Samsung a implementat deja pe Galaxy S4 sistemul de conexiune Bluetooth Low Energy însă update-ul Google va aduce pe toate dispozitivele compatibile noile caracteristici.

Bluetooth Smart suport pentru AVRCP 1.3

Noua versiune API 18 va mai include, de asemenea, suport pentru AVRCP 1.3, un standard pentru controlul televizoarelor smart de la distanță și a echipamentelor HiFi prin Bluetooth. AVRCP 1.3 include metode de preluare a metadatelor pentru titlurile melodiilor și interoghează starea derulării fișierului audio (play, stop).

Noile facilități Bluetooth Smart au fost prezentate de Sara Sinclair Brody în cadrul conferinței Google I/O. Sara a mai declarat că funcțiile acestea vor fi oferite în câteva luni iar acest lucru ar putea însemna că Google se pregătește pentru un update major.

Bluetooth

To Top

Citește articolul precedent:
google wallet
Google cochetează cu transferul de bani

Google vrea să profite de pe urma imensei baze de date pe care o deține și implementează un serviciu specific...

Închide