aplicatii

Videochat pe Android

Videochatul poate fi o afacere de succes pentru cei dispuşi să treacă la un alt fel de business. Printre multitudinea de aplicaţii disponibile pe Android Market se numără şi software-ul pentru videochat al celor de la ooVoo. Până acum aplicaţia era folosită de peste 20 de milioane de utilizatori de PC sau Mac însă numărul acestora ar putea creşte foarte mult odată cu lansarea versiunii pentru sistemul de operare Google Android.

Posibilităţile oferite de ooVoo sunt impresionante, posesorii telefoanelor HTC Evo şi Samsung Epic dotate cu Android vor putea efectua apeluri video prin conexiuni WiFi, 3G sau 4G fără să plătească minutele de convorbire unui operator mobil.
Utilizatorul poate instala aplicaţia în câteva secunde şi poate efectua apeluri către alt terminal mobil sau către PC. În viitorul apropiat, compania cu sediul în New York va oferi suport şi pentru Apple iPhone, iTouch şi iPad.

Apelurile între aplicaţiile ooVoo sunt gratuite la fel şi cele către persoanele care nu au instalat aplicaţia dar au acces la un browser web. Calitatea imaginilor este superioară altor aplicaţii similare însă ooVoo recunoaşte cu fair play că sunt numărul doi, în spatele celor de la SkyPe, în materie de videochat.

Apelurile prin VoIP sunt din nou în vogă fiind o ameninţare serioasă pentru companiile de telefonie mobilă. Majoritatea celor care vor să comunice în afara graniţelor ţării aleg convorbirile prin VoIP fie că vorbim de Yahoo Messenger, ooVoo sau de SkyPe.

To Top

Citește articolul precedent:
Noua interfata Android Market
Descrierile in Android Market au acum 4000 de caractere

Dezvoltatorii aplicațiilor destinate sistemului de operare Android au acum la dispoziție 4000 de caractere pentru a-și descrie software-ul postat pe...

Închide