stiri

Virus pentru Android

Sistemul de operare Android începe să devină ținta atacurilor informatice. Un grup de hackeri chinezi au scris o aplicație malițioasă care exploatează neatenția utilizatorilor de Android. Google a dezvoltat sistemul de operare Android pornind de la un nucleu Linux, o bună parte dintre programatori fiind familiarizați cu structurile acestuia.

Programul se numește Steamy Window și a fost infectat cu troianul de tip backdoor „Android.Pjapps”. Utilizatorii care au descărcat aplicația prin intermediul unor site-uri mai puțin sigure s-au confruntat cu o serie de neplăceri. Virusul accesa diferite site-uri, altera sistemul de bookmark-uri și trimitea SMS-uri la numere cu suprataxă.

Virusul descoperit de Symantec poate aduce cu sine o pagubă importantă posesorului, numerele cu suprataxă fiind principalul mijloc prin care parsoanele rău intenționate câștigă sume importante. De cele mai multe ori ei apelează la companii de telefonie mobile din țări unde nu există un cadru legislativ clar, cum ar fi țările din centrul Africii.
Utilizatorii pot evita infectarea smartphone-ului prin utilizarea site-urilor verificate cum ar Android Market sau site-urile pentru aplicații ale producătorilor de telefoane.

To Top

Citește articolul precedent:
Pay Pal premiaza dezvoltatorii de soft

Pay Pal plătește un premiu de 25.000 de dolari dezvoltatorilor care vor prezenta cel mai bun soft pentru plățile securizate...

Închide