stiri

Vom avea o hartă cu rețelele de comunicații

Fata cu telefon

În viitorul apropiat vom avea o hartă precisă cu acoperirea rețelelor de comunicații. Cu alte cuvinte vom vedea pentru fiecare companie în parte unde există semnal 2G/3G/4G și unde nu.

ANCOM a lansat spre consultare publică un proiect de decizie prin care se stabilește formatul și modalitatea de transmitere a informațiilor privind dezvoltarea și localizarea geografică a rețelelor publice de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură asociate acestora de către toți furnizorii de rețele publice de comunicații electronice prin intermediul cărora sunt furnizate servicii de comunicații electronice.

Astfel, furnizorii de rețele publice de comunicații electronice prin intermediul cărora sunt furnizate servicii de telefonie sau servicii de internet la puncte fixe, cu un număr de conexiuni mai mare de 100.000, precum și furnizorii de rețele radio mobile celulare publice, vor transmite ANCOM informații detaliate cu privire la elementele rețelei proprii și la elementele de infrastructură asociate acestora.

În cazul furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice care nu se încadrează în aceste categorii, proiectul de decizie prevede un volum mai redus de informații privind dezvoltarea și localizarea geografică a rețelelor publice de comunicații electronice pe care acești operatori le furnizează.

Informațiile primite de la furnizori vor permite ANCOM să realizeze inventarul rețelelor publice de comunicații electronice și al elementelor de infrastructură asociate acestora, prevăzut în Legea nr.154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice. Autoritatea va putea întocmi astfel o hartă care să redea stadiul acoperirii cu rețele publice de comunicații electronice al fiecărei localități din România, precum și o imagine a elementelor de infrastructură disponibile. Harta va permite furnizorilor să ia decizii informate cu privire la dezvoltarea eficientă a propriilor rețele și va facilita partajarea infrastructurilor.
Prima raportare a acestor informații se va realiza până la 1 noiembrie 2015, pentru datele existente la 1 noiembrie 2014, urmând ca informațiile să fie actualizate ulterior.

Fata cu telefon

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Smart ProXpress M4580
Samsung lansează imprimante cu Android

Samsung a anunțat lansarea pe piața europeană a zece modele de imprimante multifuncționale (MFP) în cadrul IFA Berlin 2014. Acestea...

Închide