aplicatii

Zupp – transmite mesaje promoționale pe telefon prin ultrasunete!

Zupp

Zupp este cu siguranță cea mai interesantă aplicație românească pentru telefon. Deși nu pare spectaculoasă la prima vedere, Zupp are un potențial imens într-o lume în care informația este distribuită rapid iar oamenii aleargă în permanență după oferte. Nucleul aplicației românești îl constituie un motor de codare/decodare a informațiilor binare transmise cu ajutorul ultrasunetelor (sunete cu frecvența mai mare de 20KHz imperceptibile auzului uman). Din punct de vedere tehnic, aplicația este destul de complexă. Pe lângă conexiunile directe cu smartphone-urile obișnuite, Zupp poate face pairing și cu dispozitivele cu iBeacon și Bluetooth 4 însă metoda transmisie este tot sunetul. Aplicația se instalează ușor pe telefon, funcționează silențios în background, fără a consuma bateria, și reacționează atunci când recepționează un mesaj trimis prin ultrasunete.

Scenarii de utilizare pentru Zupp

Cele mai multe scenarii de utilizare țin de distribuția informațiilor, ofertelor, cupoanelor de reduceri, sondaje, topuri sau de fidelizarea clienților. Spre exemplu, un radio care dorește să-și fidelizeze ascultătorii poate transmite cu ajutorul ultrasunetelor cupoane de reduceri, coduri QR sau orice alt mesaj interesant pentru utilizator. Transmiterea mesajelor se poate face în emisiuni interactive iar companiile care doresc promovarea produselor și serviciilor pot avea o statistică clară privind distribuția mesajului, rata de interacțiune și rata de conversie. De asemenea, radioul poate avea cifre mai exacte privind audiența, personalizându-și oferta de reclame.

De această aplicație pot profita și magazinele care pot să distribuie pe telefoanele vizitatorilor ofertele și produsele la care se aplică reduceri. Un client care trece prin fața unui magazin de îmbrăcăminte poate primi pe telefon oferta din acel magazin. Mai mult, oferta poate fi trimisă către anumiți vizitatori. Spre exemplu oferta și codul de reduceri pot fi trimise către utilizatorii care au vizitat magazinul concurent.

Scenariile e utilizare a aplicației Zupp sunt nenumărate, acestea ținând doar de inventivitatea celui care dorește să folosească acest instrument.

Simplu de implementat

Zupp funcționează pe orice telefon Android și nu are nevoie de setări speciale. Sursa sunetelor poate fi orice aparat audio capabil să ruleze un fișier audio, fie că e radio, mp3 player, laptop sau orice altceva. Aplicația pentru iOS se află în lucru și va fi disponibilă în viitorul apropiat.

Puteți testa aplicația Zupp descărcând aplicația din Google Play și sunetul de test de pe pagina zupp.ro.

Zupp

Zupp

To Top

Citește articolul precedent:
Fata cu telefon
Vom avea o hartă cu rețelele de comunicații

În viitorul apropiat vom avea o hartă precisă cu acoperirea rețelelor de comunicații. Cu alte cuvinte vom vedea pentru fiecare...

Închide