telefoane

ASUS Padfone review


ASUS Padfone este produsul mult așteptat de public și de presa de specialitate. Despre el s-a scris cu mult înainte să-și facă debutul la MWC 2012. Padfone păstrează filosofia taiwanezilor de a oferi produse cât mai practice cu o utilitate ridicată. Padfone a plecat de la ideea că nu e necesar să cumpărăm trei produse diferite (telefon, tabletă și netbook) când putem folosi resursele unui smartphone pentru toate trei. Puterea ultimelor generații de procesoare pentru telefoanele mobile este suficient de ridicată pentru a satisface cerințele unui utilizator obișnuit. Padfone se transformă la propriu prin conexiunea cu celelalte dispozitive, iar prețul său în variantă completă este mai mic decât a trei produse cu utilitate asemănătoare, achiziționate separat.

Noul produs este format din trei elemente. Telefonul inteligent, ecranul tabletă și tastatura dock. Fiecare dintre acestea vine cu propriile resurse și cu propriile baterii, însă sunt diferite din punct de vedere al funcționalității.

Smartphone-ul conține toate chip-urile cu adevărat importante, ce sunt folosite și de tabletă dar și în combinație cu dock-ul mobil. Tableta dispune de un ecran tactil cu diagonala de 10 inci, folosește elementele Padfone-ului, mai puțin camera frontală care este integrată separat.

Tastatura dock include o baterie și o serie de porturi suplimentare. În momentul în care sunt conectate toate trei, autonomia crește foarte mult, curentul fiind transferat de la dock-ul mobil spre tastatură și de acolo spre smartphone în cazul în care telefonul nu este încărcat la maximum.

Managementul energiei este făcut în mod inteligent de software-ul instalat astfel încât utilizatorul să nu-și facă griji în nicio privință. Padfone este, cel mai probabil, echipamentul inteligent cu cea mai mare autonomie disponibilă pentru utilizatorul obișnuit, cele trei baterii oferind energie pentru 370 de ore (conform specificațiilor publicate de ASUS).

În clipul de mai jos puteți urmări o primă prezentare a produsului realizată de Androidlive.ro.

Dock-ul mobil are o prindere modificată astfel că nu veți putea folosi tastatura la o tabletă Transformer Prime sau Infinity. Seamănă mult cu cea de la TF101, fără a avea aceeași textură. Prinderea este adaptată la grosimea tabletei, Padfone având o grosime mai mare decât tabletele Transformer. În schimb soluțiile tehnice adoptate sunt aceleași ca la Transformer. Dock-ul mobil se sprijină pe masă cu ajutorul unor piciorușe din cauciuc, foarte aderente, iar tastele au un răspuns ferm ce te îndemnă să apeși cu încredere. Dock-ul mai oferă în plus utilizatorului pe lângă autonomie, două porturi USB și un cititor de carduri SD.

Padfone

Conexiunea dintre Padfone și tabletă este testată pentru 5000 de inserții. „Pixul” din imagine se folosește ca headset.

Conexiunea dintre telefon și tabletă este estimată la 5000 de inserții, conform testelor de laborator făcute de ASUS. Conectorii se cuplează destul de precis grație liniilor de ghidaj care nu dau posibilitatea utilizatorului de a introduce greșit telefonul sau de a forța locașul.

În momentul în care utilizatorul dorește să scoată telefonul din tabletă un sistem de pârghii antrezează telefonul astfel încât această operațiune să fie simplă și precisă. Tableta este mai groasă decât TF700T pentru a lăsa suficient spațiu integrării telefonului. Pe lateralul ecranului tabletei există suficient spațiu pentru a prinde în siguranță echipamentul, mai mult există o zonă din plastic negru cu striații ce oferă o bună aderență.

Din punct de vedere estetic, Padfone se prezintă deosebit de elegant. Profilul subțire, marginile metalice și striațiile capacului din spate consolidează produsul din categoria premium. Striațiile capacului au și un rol funcțional, permițând o bună prindere a aparatului. Părțile laterale sunt metalice și sunt îmbinate cu ecranul din sticlă prin intermediul unei margini fine din plastic.

ASUS Padfone nu are niciun buton fizic frontal, toate comenzile fiind introduse cu ajutorul ecranului tactil și a trei butoane capacitive. Pe partea dreapta a telefonului sunt poziționate butoanele pentru volum. Pe partea stângă sunt două porturi Micro-HDMI și USB. Acestea pot fi utilizate separat atunci când doriți să conectați telefonul la calculator și tot prin acestea telefonul transmite datele la tabletă.

Telefonul luat separat de restul dispozitivelor este extrem de suplu și elegant. În momentul în care se combină cu tastatura și dock-ul mobil, ansamblul capătă greutate la propriu și la figurat.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

To Top