stiri

Producatorii de tablete prefera Android si Tegra 2

Platforma NVIDIA Tegra 2 pare să fie preferata celor mai mari companii din industria semiconductorilor care intenționează să lanseze cel puțin o tabletă anul viitor. Acer, Asustek Computer, Toshiba și Samsung vor integra chip-urile Tegra 2 în alcătuirea unor modele ce vor fi prezentate publicului pentru prima dată la CES 2011.

Chipset-ul grafic de la NVIDIA este împerecheat de regulă cu procesoare ARM de la Qualcomm sustinut de procesorul ARM Cortex A9 dual core iar pe memoria flash integrată se instalează sistemul de operare Android, în ultima versiune disponibilă.

Google a lansat recent Android 2.3 (GingerBread) și pregătește deja noul Android 3.0 (Honeycomb) ce va conține funcții scrise special pentru tablete. Producătorii reușesc în acest fel să opereze reduceri substanțiale ale costului de fabricație și să poată concura pe o piață care a devenit tot mai aglomerată.

Chipset-ul tegra 2 oferă performanțe grafice de invidiat și practic nu are o concurență serioasă pe piață. Până la disponibilitatea platformei Intel Moorestown, NVIDIA se va bucura nesperat de mult de această oportunitate pe care o reprezintă segmentul tabetelor de 10 inci.

To Top

Citește articolul precedent:
Telefonul mobil LG OPTIMUS ONE cu Google Froyo
LG Optimus s-a vandut in 2 milioane de exemplare

Telefoanele Optimus de la LG prind la public prin prisma prețului accesibil unei categorii foarte mari de cumpărători. În numai...

Închide