stiri

AMD susține arhitectura ARM

AMD Opteron

Dezvoltare serverelor cu procesoare ARM va duce cu siguranță la îmbunătățirea arhitecturii în termen de eficiență și performanță. AMD a prezentat un procesor pentru servere ce folosește o arhitectură ARM pe 64 biți. Procesorul este fabricat cu ajutorul tehnologiei de fotolitografiere pe 28 nanometri și promite să scadă costurile de operare pentru centrele de date.

AMD Opteron A1100 Series se află în faza de testare urmând ca procesorul să fie disponibil pentru servere. AMD a anunţat, de asemenea, că va contribui activ la derularea Open Compute Project, un nou design de micro-server ce utilizează procesoare AMD Opteron A-Series.

Procesoarele dispun de 4 sau 8 nuclee ARM Cortex-A57 și până la 4 MB memorie cache nivel 2 și 8MB cache nivel 3. Pe lângă nucleele de procesare Cortex-A57 sunt implementate coprocesoare pentru criptografie și compresia de date.

AMD Opteron

AMD Opteron

ARM se află la baza chipset-urilor pentru telefoane mobile, majoritatea modelelor cu Android folosind această arhitectură. Dezvoltarea arhitecturii ARM în sfera serverelor nu poate decât să ne bucure, mediul cloud devenind tot mai accesibil utilizatorului obișnuit.

To Top

Citește articolul precedent:
Allview Viva D8
Allview lansează o tabletă 3G cu ecran de 7.9 inci

Allview, unul dintre principalii importatori de tablete OEM, va aduce în România o tabletă 3G cu diagonala de 7.9 inci...

Închide