stiri

Android acaparează jumătate din vânzările de smartphone-uri

Gartner 4Q11 smartphone OS sales


Un raport al celebrei firme de research Gartner spune că în ultimul trimestru a lui 2011 vânzările de smartphone-uri Android a depășit pragul de 50% la nivel global. Cu toate că Google a suferit un declin al cotei de piață, vânzările față de același interval al anului trecut au crescut cu 30.5%.

Symbian pierde teren foarte repede din moment ce Nokia a renunțat la acest sistem de operare în favoarea lui Windows Mobile. Cu toate acestea, Microsoft nu s-a bucurat de mai mult de 1.9 procente, fiind depășit chiar și de Bada care a acumulat 2.1% din vânzări.

Gartner 4Q11 smartphone OS sales

Samsung este cel mai de preț reprezentant al telefoanelor cu Android, fiind responsabil de un raport mare al vânzărilor din cea de-a doua jumătate a lui 2011. Samsung au vândut în jur de 92 de milioane de gadget-uri în trimestrul din discuție. Aprecierea clienților pentru dispozitive cum ar fi Samsung Galaxy S2 s-a făcut simțită și ne așteptăm ca și anul acesta cifrele să crească odată cu lansarea lui Galaxy S3.

Research in Motion rămân în urmă, telefoanele BlackBerry plasându-se pe a 4-a poziție, imediat dupa cele ce rulează Symbian. Se poate ca planul celor de la RIM de a popula BlackBerry App World cu aplicații Android portate pentru sistemul lor de operare să determine o creștere a vânzărilor în viitor.

Sursa: Gartner.com

To Top

Citește articolul precedent:
Sims FreePlay
Sims FreePlay pentru Android

Unul dintre cele mai îndrăgite jocuri publicate de Electronic Arts este prezent acum pe Android Market. Primul joc Sims a...

Închide