stiri

Android continuă să crească și lasă BlackBerry OS, Windows Mobile și Symbian în urmă

Android

comScore au publicat un raport despre starea industriei de telefoane mobile pe o perioada de 3 luni care s-a încheiat în ianuarie 2012.

Raportul reflectă o creștere constantă a sistemului de operare Android, cu o cotă de piață de 48.6% în Statele Unite, procent de reprezintă o creștere până la 2.3% din trimestrul care s-a încheiat în octombrie 2011. Și Apple s-a bucurat de o creștere cu platforma iOS însumând 29.5% din utilizatori folosind platforma Apple.

Android

Codașii listei rămân RIM – cu o scădere de 2% ajungând să dețină doar 15.2%; Windows Mobile care a piedut un procent și a ajuns la 4.4% și Symbian cu un procent final de 1.5% după o scădere de 0.1%.

Poate că odată cu lansarea lui Android 5.0 Jelly Bean, îl vom vedea pe Google depășind pragul psihologic de 50% în următoarele rapoarte. La sfârșitul acestui an, și RIM și Microsoft vor aduce pe piață versiuni noi ale sistemelor lor de operare. Despre OS 10 nu putem să spunem prea multe, dar Windows Mobile 8 va fi cel mai probabil mișcarea decisivă care determină dacă clienții vor alege un Windows Phone sau nu.

Pentru raportul detaliat, vizitați comScore.


To Top

Citește articolul precedent:
LG Lucid
LG Lucid într-o prima fotografie

Segmentul telefoanelor inteligente se aglomerează pe zi ce trece, fiecare firmă propunând modele ce diferă ușor unele de altele. După...

Închide