stiri

Android domină autoritar Europa de Vest

Kantar TOP5 EU Phone OS

Informațiile furnizate de compania de monitorizare a pieței Kantar Worldpanel sunt pur și simplu surprinzătoare. Android domină autoritar în cele mai mari 5 țări europene cu un procent de peste 70%. Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Spania sunt doar câteva din țările unde Android continuă să se extindă.

Spania și Germania sunt două țări unde Android este foarte popular. Android se află instalat pe 92.5% din smartphone-urile existente în Spania și pe 76.7% din cele aflate în Germania. Procentul deținut de iOS este de 4.2%, respectiv 15.0%. Windows Phone a câștigat un teren nesperat în ultima perioadă, ajungând în Italia la 9.7%.

Principalul adversar al celor de la Apple este Samsung care se face vinovat de jumătate din vânzările din cele 5 țări. Pe alte continente situația tinde să devină asemănătoare, iOS pierde teren iar Android crește. În China 70% dintre smartphone-uri rulează Android în timp ce iOS are 23.6%. În Statele Unite ale Americii iOS se menține surprinzător de bine având 41.9% din piață.

Kantar TOP5 EU Phone OS

To Top

Citește articolul precedent:
Google Sign
Knowledge Graph pentru limba română

Google oferă Knowledge Graph pentru limba română, utilizatorii având posibilitatea să găsească mai ușor informațiile dorite. Knowledge Graph de la...

Închide