stiri

Android face victime – astazi HP

Sistemul de operare Android face victime în rândurile unor companii care nu au înțeles în ce direcție se mișcă lucrurile în acești ani. HP nu mai vrea să susțină echipamentele cu sistemul de operare webOS date fiind rezultatele dezamăgitoare înregistrate de acestea.

Divizia ce se ocupă de webOS a înregistrat pierderi de 332 milioane de dolari în trimestrul 3 iar dacă activitatea sa va continua pierderile vor deveni și mai mari.

Compania își va reorienta capitalul către investiții care pot aduce un randament mai mare. Directorul Executiv al Hewlett-Packard, Leo Apotheker, intenționează să intre pe piața software, devenind în acest fel concurent pentru IBM, Microsoft și Oracle. Prima mișcare în acest sens este dată de achiziționarea companiei britanice Autonomy Corp.

În comunicatul de presă, publicat recent, compania nu se face clar înțeles cu privire la viitorul webOS însă e clar că această divizie nu poate menține pasul cu armata Android.
Dacă privim compania HP per total, lucrurile merg foarte bine. HP estimează pentru întregul an fiscal 2011 venituri cuprinse între 127.2 și 127.6 miliarde de dolari, puțin mai mici decât estimările inițiale de 129 miliarde de dolari.

To Top

Citește articolul precedent:
Allview-AllDro-25
Allview lanseaza tableta AllDro 2

Compania brașoveană, Visual Fan, a lansat noua tabletă Allview AllDro 2 ce se remarcă prin prețul scăzut de achiziție. Pentru...

Închide