Android la puterea a doua

| |

LG Electronics a prezentat astăzi primul telefon dual-core din lume. Optimus 2X este construit în jurul unei platforme NVIDIA Tegra 2 cu două procesoare ARM Cortex-A9.

Platforma NVIDIA Tegra 2 este o bijuterie electronică ce conţine mai multe nuclee specializate printre care şi un procesor pentru redarea filmelor FullHD. LG Optimus 2X poate reda filme la rezoluţie 1080p prin portul său HDMI, utilizatorul având posibilitatea de a-l conecta la un televizor compatibil (un LCD FullHD cu HDMI).

LG Optimus 2X se poate conecta wireless la orice echipament compatibil DLNA (Digital Living Network Alliance) cum ar fi televizoare sau console de jocuri, utilizatorul având posibilitatea de a profita din plin de accelerometru, giroscop dar şi de ecranul tactil. Trebuie spus că LG a ales un display de 4 inch, cu rezoluţia 480 x 800 pixeli, mai mare decât cele disponibile la modelele concurente. Chiar dacă beneficiază de cea mai nouă tehnologie, memoria internă a fost setată la 8GB, cu opţiunea de a adăuga un card de memorie microSD.

Terminalul integrează o cameră video de 1.3 megapixeli în partea frontală pentru apeluri video şi una de 8 megapixeli pe spate pentru captarea fotografiilor şi înregistrarea filmelor.

Telefonul, ce va intra pe piaţă în ianuarie 2011, rulează pentru moment sistemul de operare Android 2.2 (Froyo) urmând ca în viitorul apropiat, să fie disponibil un upgrade pentru Android 2.3 (Gingerbread).
Primii clienţi care se vor bucura de noul telefon inteligent sunt cei din Coreea de Sus urmând ca în lunile următoare, modelul să intre succesiv pe pieţele din Asia şi Europa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!