stiri

Aplicații falsificate în Google Play

Bitdefender lansează un avertisment care ar trebui luat în considerare de toți utilizatorii Android. Bitdefender a identificat peste 5.000 de aplicații disponibile pe Google Play furate de la alți dezvoltatori și reîmpachetate pentru a obține venituri ilicite.

„Aceste copii nu trebuie confundate cu diversele versiuni ale unei aplicații. Vorbim aici despre un dezvoltator care ia o aplicație, o despachetează, îi adauga reclame agresive, o reîmpachetează și o distribuie apoi ca fiind creația lui” spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Unele dintre aceste aplicații au primit module suplimentare care citesc date de pe telefon sau care se conectează la rețele sociale precum Facebook sau Twitter.

Un exemplu este aplicația Riptide GP2 Vector Unit și copiile acesteia. Aplicația originală costă 3 dolari, copiile acesteia colectează date sensibile și le trimit către terțe persoane. Într-o singură săptămână au fost găsite 4 copii ale aplicației în Google Play.

Prin această metodă frauduloasă de copiere și modificare a conținutului atât utilizatorul cât și companiile serioase au de pierdut. Aplicațiile cel mai frecvent vizate de acest gen infractori sunt: Airpush, Apperhand, InMobi, Leadbolt și Jumptap. Studiul Bitdefender mai arată că 2.140 de dezvoltatori publică în Google Play aplicații copiate.

Android _rosu

To Top

Citește articolul precedent:
Dead Trigger 2
Zombii, Moroi, Strigoi, Pricolici, Vîrcolaci și alte animăluțe drăguțe

Jocurile pline de violență și de creaturi fantastice sunt perfecte pentru educația adolescenților. Cultivarea violenței trebuie să se facă de...

Închide