stiri

Apple ar putea livra 65 de milioane de iPad-uri in 2011

Cât de mult aș iubi sistemul de operare Google Android nu pot să nu arunc un ochi și în curtea concurenței. Apple preconizează că va comercializa în anul 2011 nu mai puțin de 65 de milioane de iPad-uri. Numărul a fost avansat după plasarea comenzilor de ecrane LCD pe care Apple le-a făcut către furnizorii săi.

Oricum am privi cifra este imensă. LG Display va livra 35 de milioane de ecrane LCD iar 15 milioane vor fi puse la vânzare de Samsung. Un nou venit pe piața IT, Chimei Innolux, a prins un contract substanțial de aproape 15 milioane de unități. Din câte se știe Apple comandă mai mult decât îi este necesar pentru a menține prețul subansablelor la un nivel cât mai mic posibil, același lucru s-a întâmplat și în cazul memoriilor flash. Chiar și livrările pentru anul 2010 au fost mai mari.
Pe întregul anul Apple va comercializa 16.76 milioane de iPad-uri, mai mult decât se prezoniza la început.

Tabletele cu Android sunt încă la început de drum însă există deja 200.000 de aplicații ce ar putea fi rulate pe aceste. Primele modele mai serioase vor fi prezentate la CES iar vânzările vor crește puternic după disponibilitatea sistemului de operare Android Honeycomb.

Rămâne de văzut cum va reacționa piața la avalanșa de tablete cu Android dar am senzația că anul viitor Apple va pierde foarte mult din aceasta piața pe care o domină în prezent. Nu trebuie uitat că cifrele sunt aproximative și sunt simple speculații ce ar putea fi afectate de alți factori pe care nu îi cunoaștem în prezent.

Sursa: Electronista.com

To Top

Citește articolul precedent:
Noua interfata Android Market
200.000 de aplicații pentru Android

Aplicațiile pentru terminalele mobile sunt preferatele dezvoltatorilor. Primul lucru care stimulează dezvoltatorii să investească timp în programarea unor noi aplicații...

Închide