stiri

Apple joacă numai prin tribunale

Depășită tehnologic de rivalii de la Samsung, compania Apple își joacă soarta prin tribunalele americane. Rețeta este simplă: se patentează o chestiune banală cum ar fi trasul cu degetul pe ecran apoi se acționează rivalul în instanță pentru a i se bloca vânzările.
Apple acuză Samsung că ar încălca următoarele patente:

 

Apple cere ca vânzările companiei Samsung să fie blocate în Statele Unite ale Americii pe motivul încălcării acestor patente. Dacă justiția americană va decide că aceste patente au fost încălcate, Samsung ar putea fi nevoit să bată în retragere. Nu este exclus ca în acest proces compania Apple să fie favorizată de judecătorii americani, dată fiind dorința acestora de a proteja prin orice mijloace piața internă.

Patentele enumerate mai sus se referă la chestiuni strict legate de sistemul de operare Android și nu la tehnologiile Samsung. În realitate Apple duce un război cu Google însă bătălia nu este dată în mod direct.

Apple obișnuiește să cumpere tehnologii sau să panteteze lucruri inventate de comunitatea informatică. Nu de puține ori Apple și-a asumat merite pentru tehnologii care nu-i îi aparțin. Apple rămâne în continuare principalul cumpărător de chipset-uri performante fără de care nu ar putea să construiască banalele telefoane.

Samsung Galaxy Nexus – unul din telefoanele care folosește patentele aduse în discuție de Apple.

 

To Top

Citește articolul precedent:
HTC Endeavor Lock screen
Imagini cu interfața viitorului HTC Endeavor cu Sense 4.0

Suntem foarte entuziasmați să vedem cum se va prezenta HTC Endeavor (numit până recent Edge), el fiind primul telefon cu procesor...

Închide