stiri

Apple și Google cele mai valoroase mărci din IT

Tehnologia domină lumea civilizată iar cei care o stăpânesc se vor detașa de restul plutonului. Industria electronică a devenit foarte importantă pentru celelalte domenii de top, chip-urile controlând de la motoare până la dispozitive medicale. Țările avansate investesc mult în acest domeniu de vârf și înțeleg necesitate de a reforma învățământul și industria pentru a face față cerințelor din secolul 21.

Cele mai valoroase mărci din lume sunt legate de tehnologiile înalte și au o valoare ce depășește cu mult așteptările unui oam obișnuit.

Locul 1 este ocupat de Apple cu o valoare estimată de 185,071 miliarde de dolari. Pe locul 2 se află Google, compania care a dezvoltat Android, cu o valoare estimată de 113,669 miliarde de dolari. Pe locul al treilea se poziționează un alt gigant din IT. IBM este cotat la 112,536 miliarde de dolari. Celelalte locuri sunt ocupate de firme din domeniul alimentației precum McDonalds și Coca Cola. Un alt nume mare legat de tehnologie este Samsung ce se află pe poziția 30 în acest top cu o valoare estimată de 21,404 miliarde de dolari. Companiile chinezești vin puternic din urmă, China Mobile fiind cotă la 55,368 miliarde dolari. Ultimul loc (100) este ocupat de Volkswagen cu o valoare estimată a brandului de 8,790 miliarde de dolari.

Topul alcătuit de agenția Millward Brown Optimor poate fi consultat pe http://www.marketingweek.co.uk/journals/2013/05/20/x/b/m/BrandZ-Top-100-2013.pdf

apple-iphone
Primul Apple iPhone (2007) a dus la creșterea rapidă a companiei ce a fost condusă de regretatul Steve Jobs.

To Top

Citește articolul precedent:
NVIDIA Tegra 4i
NVIDIA Tegra 4i pregătit pentru LTE

NVIDIA a prezentat la CTIA 2013 în Las Vegas o nouă versiune a chipsetului Tegra 4 ce integrează un modem...

Închide