stiri

NVIDIA Tegra 4i pregătit pentru LTE

NVIDIA Tegra 4i

NVIDIA a prezentat la CTIA 2013 în Las Vegas o nouă versiune a chipsetului Tegra 4 ce integrează un modem NVIDIA i500 LTE.

Chipsetul NVIDIA Tegra 4i a fost numit anterior Project Grey. NVIDIA Tegra 4i include pe lângă nucleele de procesare ale chipului clasic un modem ce se poate conecta la rețele de generația a patra cu viteze de 150 Mbps. Modemul este conceput cu Deep Execution Processors (DXP) ce funcționează cu absorție minimă de energie iar dimensiunile sale sunt cu 40% mai mici față de un modem convențional. Modemul este compatibil cu tehnologiile mai vechi astfel că Tegra 4i se va putea conecta la rețele LTE Cat 3, 3G și 2G, păstrându-și funcționalitatea în zonele în care tehnologia 4G nu este disponibilă.

NVIDIA Tegra 4i cu Chimera Computational Photography Architecture

Datele generale ale noului chipset NVIDIA Tegra 4i se cunosc deja, ele fiind prezentate în cadrul târgului de la Barcelona. Tegra 4i este o adevărată uzină cu 60 de nuclee specializate și include noi tehnologii cum ar fi Chimera Computational Photography Architecture. Aceasta din urmă prelucrează fotografiile, reglează expunerea și oferă cele mai bune rezultate pentru cadrele preluate în condiții nu tocmai ideale pentru un telefon.

Cu ocazia Mobile World Congress 2013, NVIDIA a făcut o scurtă prezentare a chipsetului Tegra 4i, utilizând un telefon special.

Prezentare video NVIDIA Tegra 4i

Documentația pentru Chimera Computational Photography Architecture poate fi găsită pe site-ul NVIDIA (fișier PDF).

NVIDIA Tegra 4i

NVIDIA Tegra 4i

To Top

Citește articolul precedent:
Evolio Quadra
Evolio Quadra de 10.1 inci

Importatorii români continuă să aducă din China modele sub marcă proprie. Așa numitele tablete românești, sunt fabricate în China și...

Închide