stiri

ARM înregistrează un record: 2.6 miliarde de chip-uri

ARM Cortex A57

Într-o lume dominată de procesoarele x86 fabricate de Intel, ARM a reușit să domine balaurul ce ne amenința cu un monopol cvasitotal.

ARM a avut un nou trimestru de poveste cu venituri în creștere cu 26% (209.4 milioane de dolari) comparativ cu perioada similară a anului trecut. Chip-urile companiei sunt adoptate de tot mai multe categorii de echipamente, de la telefoane mobile la televizoare și servere low-power. Fiecare fabricat care folosește arhitecturile ARMv8, Mali și big.LITTLE plătește către ARM o licență.

Numai într-un trimestru au fost fabricate 2.6 miliarde de chip-uri bazate pe arhitecturi ARM, în creștere cu 35% față de anul trecut. Dispozitivele de tip smart pot conține mai multe chip-uri ARM iar acest lucru vine în sprijinul companiei.

Valoarea nominală a veniturilor nu este prea mare dacă ne raportăm la cifrele marile companii însă ARM a dovedit încă odată că în industria IT

Chipseturile Samsung Exynos sunt bazate pe arhitectura ARM big.LITTLE

Pentru a produce chipseturi Exynos cu arhitectură ARM big.LITTLE, Samsung plătește o licență către ARM.

ARM Cortex A57

ARM Cortex A57

To Top

Citește articolul precedent:
Urban Hero
Românii de la Adonis au intrat în semi-finala Ericsson Application Awards 2013

Românii de la Adonis au intrat în semi-finala Ericsson Application Awards 2013. Aplicația UrbanHero dorește să atragă tinerii într-o campanie...

Închide