stiri

Ce este de fapt tableta Orange?

Orange a trâmbițat ieri o tabletă cu Android, însoțită de prea puțină documenție și absentând nemotivat de pe site. Pentru noi, asta a reprezentat scânteia. În urmă cu vreo lună, tableta Huawei Ideos S7 recepționa primele impresii. Încă de la IFA 2010, producătorul celebru mai ales datorită produsele sale OEM etalase câteva prototipuri, printre care și tableta de 7 inci. Aceasta pare identică cu cea pe care Orange România a lansat-o ieri sub marcă proprie. Spunem pare, pentru că  Huawei dispune de 2 modele apropiate ca niște surori: S7-101 și S7-100. Cum Huawei nu are renume în România, fără dedicație de la vreun operator nu ar putea lansa niciun hit. Va prinde oare strategia și în restul Europei?

De pildă, în Australia, Huawei a mers alături de Telstra, iar gadgetul poartă numele de T-Touch Tab. Telstra o oferă gratis la semnarea unui abonament de 29 USD pe lună și cu 299 USD prepaid.

Cum se prezintă originalul Huawei S7?

Posibilitatea de a rula de conținut HD ne-a atras atenția de la bun început. Să detaliem însă. Redarea unui MPEG4 (720P) pe o rezoluție 800×480 pixeli nu înseamnă experiență HD, ci doar acces la HD. Difuzoarele din dotare sunt stereo, iar dacă vrei să atașezi niște boxe adevărate X-mini, poți face asta prin ieșirea de jack 3.5mm. Dispozitivul rulează un sistem Android customizat bazat pe Eclair și din acest considerent, o trecere spre Froyo pare prematură. Așadar la capitolul multimedia tăiem de pe listă suportul Flash Player 10.1. La dotări foto-video, camera de pe spate surprinde de 2MP, iar cea din față de 0,3MP. Amatorii de excese trebuie să țină cont de capacitatea maximă de 16Gb a unui card micro-SD suportat.

Despre baterie, numai de… 3-4 ore
Dispozitivul de la Huawei dispune port USB, însă din documentație am aflat că nu poate fi folosit și pentru încărcarea acumulatorului. Probabil asta o să-i nemulțumească și pe mulți clienți Orange. Dacă am amintit de baterie să spunem că e una Li-ION de 2200mAh, de aproape 2 ori mai mică decât a lui Samsung Galaxy Tab. Autonomia bateriei este de cel puțin 3 ore și rezistă peste 100 în stand-by.

În rest, tableta Huawei Ideos S7 este dotată cu Bluetooth 2.1 + EDR și rețea WiFi 802.11b/g/n. Nu am măsurat, dar ne încredem în pdf: muchia măsoară 15.5 mm, iar aparatul cântărește 500 de grame. Procesorul este un Qualcomm Snapdragon processor, ARM cortx A8 la 768MHZ.

the GOOD:

  • chiar și prețul de la orange
  • 3G, Wireless N
  • accesul la aplicațiile Android

the BAD:

  • Versiune veche de Android, implicit multe facilități indisponibile
  • Rezoluția mică
  • Baterie modestă (netestată)

Link către produsul de pe site-ul Huawei: huaweidevice.com. Mai jos listăm o filmare a prototipului tabletei la Mobile World Congress 2010 plus de la trei poze via slashgear.com:

To Top

Citește articolul precedent:
Tableta Orange
Orange scoate din mânecă o tabletă Android

În timp ce Vodafone și Cosmote turează la maxim comunicarea lui iPhone 4, surpriza Android vine de la Orange. Operatorul...

Închide