stiri

Cea mai importantă licitație pentru internetul mobil are loc astăzi

Samsung Conquer 4G

Astăzi are loc licitația prin care vor fi împărțite frecvențele pentru comunicații GSM, 3G, HSPA, dar și LTE/4G. Reprezentanții companiilor Orange, Vodafone, Cosmote, RCS&RDS şi 2K Telecom se află în prezent la sediul Autorităţii de reglementare în Comunicaţii (ANCOM) cu sarcini precise. Licitația de astăzi este extrem de importantă pentru companiile de telefonie odată ce stabilește modul în care va decurge ostilitățile pe următorii 15 ani.

Preţul de pornire pentru fiecare bloc din cele patru benzi a fost stabilit prin hotărâre de Guvern. Astfel, fiecare bloc alocat pe 15 ani din banda de 800 MHz va avea un preţ minim de 35 de milioane de euro, cele din banda de 900 MHz de 40 de milioane de euro, respectiv 10 milioane de euro per bloc în banda de 1800 MHz şi 4 milioane per bloc pereche şi 3 milioane pe bloc nepereche în banda de 2600 MHz. Pentru blocurile care vor fi alocate pe perioade de 15 luni, valorile au fost stabilite la 1,7 milioane de euro în banda de 900 MHz şi 0,8 milioane în banda de 1800 MHz.

Statul român ar putea câștiga din această afacere 700 de milioane de euro. Ancom va anunța rezultatele oficiale luna viitoare.

Samsung Conquer 4G

Samsung Conquer 4G – unul dintre telefoanele pregătite pentru internetul de mare viteză.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
To Top

Citește articolul precedent:
Call of Duty - Zombies
Call of Duty – Invazie cu Zombies în Google Play

După ce a fost disponibil numai pentru dispozitivele Sony o perioadă, a venit momentul să putem descărca Call of Duty Black Ops:...

Închide