stiri

Cele mai interesante funcții din Android 11

Android 11

Android 11 reprezintă a unsprezecea versiune majoră și cea de-a 18-a versiune a sistemului de operare Android, lansat inițial pe 8 septembrie 2020.

Android 11 conține diverse API-uri concepute pentru detectarea rețelelor 5G și pentru interacțiunea cu dispozitive care au ecrane curbate sau afișaje ce se pot îndoi, precum Samsung Galaxy Fold.

Notificări și conversații

Notificările din aplicații sunt afișate cu prioritate astfel încât să le puteți identifica cu ușurință și să puteți participa la conversații. Conversațiile sunt grupate împreună să puteți interacționa cu ele, iar cele stabilitate ca prioritate sunt afișate în fruntea listei, permițându-le să ocolească modul „Nu deranja”. De asemenea, poate fi vizualizat istoricul notificărilor din ultimele 24 de ore.

Meniul ce este afișat atunci când țineți apăsat butonul de pornire include acum o zonă dedicată controlului dispozitivelor inteligente de casă. Comenzile media sunt afișate ca parte a zonei de setări rapide și nu mai sunt ca o notificare persistentă. Butonul de captură de ecran este mutat pe ecranul recent. Aplicațiile pot fi fixate în meniul de distribuire.

Screeningul apelurilor

API-uri noi pentru a ajuta la screening-ul aplicațiilor să identifice mai bine apelurile spam.

Recorder de ecran încorporat

Ssistemul de operare Android 11 include un recorder de ecran încorporat. Înregistrarea este acum integrată, deci nu aveți nevoie de o aplicație suplimentară. Înregistrarea se face cu sunet de la microfon, dispozitiv sau ambele. Unii producători, cum ar fi ASUS, implementaseră această funcție de înregistrare a convorbirilor în interfața proprie.

Vizualizarea live a locației

Partajarea locației este o funcție deosebit de utilă, prin urmare numeroși utilizatori folosesc partajarea locației pentru a-și găsi mai ușor prietenii. Acum le puteți trimite prietenilor indicațiile de orientare cu ajutorul funcțiilor de realitate augmentată (AR).

Control vocal îmbunătățit

Odată cu Android 11, Voice Access este mai rapid și mai ușor de utilizat. Etichetele intuitive din aplicații vă ajută să controlați și să navigați în telefon, totul vorbind cu voce tare. Puteți folosi Voice Access chiar și când acesta este offline, pentru asistență ori de câte ori aveți nevoie.

Îmbunătățirea securității

Cu Android 11, veți primi și mai multe remedieri de securitate și confidențialitate trimise pe telefonul vostru de pe Google Play. În același mod, toate celelalte aplicații se actualizează pentru cele mai noi setări de securitate.

Sugestii de aplicații

Dispozitivele Pixel fac acum sugestii de aplicații pe baza rutinelor zilnice. Aceste aplicații apar în partea de jos al ecranului de pornire. Deci, puteți obține aplicațiile de care aveți nevoie atunci când aveți nevoie de ele.

Programează modul întunecat

Programați când doriți ca telefonul dvs. să treacă în modul Întunecat. Și când doriți să revină la un afișaj standard.

Imagine în imagine

Ferestrele imagine în imagine pot fi ajustate pentru a se potrivi cu dimensiunea de care aveți nevoie.

Tethering Ethernet

Partajați o conexiune cablată la internet, accesată cu un dongle USB-ethernet.

Sistemul de operare Android 11 va fi disponibil pentru actualizare pe modele Pixel 2, 3, 3A, 4 şi 4A. Mai mulți producători au confirmat că anumite telefoane din portofoliu vor face trecerea la Android 11. Spre exemplu OnePlus 8 şi 8 Pro vor face update-ul la Android 11 chiar de astăzi, 11 septembrei 2020.

To Top

Citește articolul precedent:
Xiaom Mi 10 Pro
Xiaomi va instala Android 11 pe telefoanele Mi 10 și Mi 10 Pro

Xiaomi este unul dintre fabricanții de telefoane cu o dinamică extraordinară, ce a reușit să convingă publicul cu modele fiabile...

Închide