stiri

China preferă Android

Android rosu China

Chinezii preferă telefoanele cu Android iar acest lucru este foarte important dacă ne raportăm la imensitatea acestei țări. Sistemul de operare de la Google are o rată mare de adopție în China iar acest lucru nu e dat de mulțimea de telefoane sub mărci necunoscute, așa cum am putea crede la prima vedere. În fapt, Google nici nu contabilizează mulțimea de terminale care rulează Android sub diverse versiuni modificate.

Chinezii cumpără Android

Conform raportului publicat de Informa circa 33% din telefoanele cu Android vândute și-au găsit un client în China. Cifrele sunt foarte mari. În Statele Unite ale Americii se vând „doar” 11 procente iar în Uniunea Europeană cifrele sunt fragmentate pe țări astfel că nu putem să ne facem o privire de ansamblu.

Android rosu China

Clonele ridică piața

Piața chineză mai are o particularitate. Numai 59% din clienții care au achiziționat un telefon Android folosesc serviciile Google pentru a fi contorizați, restul de 41% posedă telefoane cu Android dar nu se conectează la internet. Magazinele online Baidu și Alibaba sunt pline de telefoane chinezești care rulează versiuni modificate de Android. O contribuție importantă o au așa zisele clone chinezești care beneficiază de o combinație între hardware-ul ieftin și ultimele versiuni Android. Google nu vede cu ochi buni utilizarea propriului sistem de operare pe telefoane neperformante însă știe că e mai important să lași piața liberă decât să impui restricții.

Android continuă să-și consolideze poziția pe piață. În anul 2015, unul din două telefoane vândute va rula sistemul de operare de la Google însă vor exista și riscuri pentru evoluția acestui ecosistem. Sistemele iOS și Windows vin puternic din urmă și încearcă să convingă utilizatorii de avantajele pe care le oferă. Până acum Windows Phone nu a reușit mare lucru iar iOS este monopolul unui singur producător.

To Top

Citește articolul precedent:
Nvidia Tegra 4
Specificații pentru NVIDIA Tegra 4

Tegra 4 va oferi tabletelor suficientă putere pentru a rula cele mai complexe jocuri. NVIDIA nu bate pasul pe loc...

Închide