stiri

Specificații pentru NVIDIA Tegra 4

Nvidia Tegra 4

Tegra 4 va oferi tabletelor suficientă putere pentru a rula cele mai complexe jocuri. NVIDIA nu bate pasul pe loc și nici nu are de când să cedeze poziția fruntașă pe care a ocupat-o pe piața chipset-urilor pentru telefoane mobile. Despre NVIDIA putem spune că a reconceput chipset-ul, integrând în aceeași pastilă toate modulele necesare unui telefon.

Dacă chipset-ul NVIDIA Tegra 3, pe care îl găsim astăzi pe majoritatea telefoanelor și tabletelor, este suficient de puternic pentru a îndeplini orice sarcină despre viitorul Tegra 4 putem spune că integrează de 6 ori mai multe nuclee pentru grafică.

Primele specificații demne de a fi luate în considerare vin pe filieră chineză. Site-ul Chiphell a afișat o imagine ce pare luată dintr-un fișier powerpoint. Imaginea conține specificații ce par ireale la prima vedere.

NVIDIA Tegra 4 pe 28nm

Tegra 4 va utiliza procesul de producție pe 28 nanometri furnizat de o companie terță. După cum știți probabil, NVIDIA vinde doar arhitectura chipset-ului, compania nu are fabrici iar producția propriu zisă se face la una din corporațiile recunoscute cum ar fi TSMC sau Global Foundries.

În interiorul chipset-ului Tegra 4 vor fi incluse patru nuclee ARM Cortex-A15 și un nucleu conceput pentru un consum redus. Despre arhitectura Cortex-A15 ați mai auzit probabil. Ea va fi încorporată în mai multe chip-uri de la Samsung și Qualcomm.

NVIDIA Tegra 4 va avea 72 de nuclee GeForce

Calculele grafice vor fi susținute de nu mai puțin de 72 de nuclee de procesare GeForce, de șase ori mai mult decât în cazul generației precedente. Tegra 4 va oferi suport pentru grafică 2560×1440 (24 bit color) și decodare hardware pentru filme .

Să sperăm că NVIDIA se află pe ultima sută de metri cu acest chipset astfel încât noua arhitectură să fie prezentată la CES 2013.

Nvidia Tegra 4

Nvidia Tegra 4

To Top

Citește articolul precedent:
7 aplicatii Android pentru copii
Topul versiunilor Android

Topul versiunilor Android este generat în totalitate de votul cititorilor Androidlive.ro. Distribuția sistemelor de operare Android este într-o continuă schimbare,...

Închide