stiri

Creative ZiiO – tableta cu ecran rezistiv

Creative ZiiO

Autoritatea americană ce reglementează standardele în radio-comunicații FCC (Federal Communications Commission) reprezintă o sursă ideală de știri pentru site-urile ce nu sunt resticționate de corporațiile din industria semiconductorilor prin contracte NDA (Non-disclosure agreement). Primele informații despre o nouă tabletă Creative provin tocmai de la FCC și au o doză ridicată de exactitate în ce privește menționarea specificațiilor.

ZiiO va rula sistemul de operare Android 2.1 (Eclair) și va beneficia de un ecran rezistiv, sensibil la atingere, cu rezoluția de 480×800 pixeli. Având o diagonală de 7 inci, Creative ZiiO va intra pe un teren de bătălie foarte aglomerat unde companii precum Samsung, prin Galaxy Tab, ASUS, Dell și în viitor Apple, vor duce o luptă foarte dură pentru piața nou descoperită.

Cu o serie caracteristici de luat în seamă cum ar fi memoria internă de 8 sau 16GB, slotul pentru carduri microSD dar și camera VGA frontală, Creative ZiiO va trebui să convingă fanii mărcii că nu fac o alegere greșită optând pentru un tablet motorizat de procesorul de casă ZiiLABS HD.

Momentan nu există nicio comparație între ZiiLABS HD și alte procesoare folosite de concurență cum ar fi Hummingbird utilizat în echipamentele Samsung. Bineînțeles sunt integrate module pentru comunicații WiFi și Bluetooth astfel încât utilizatorul să acceseze cu ușurință internetul dar să poate transfera și fișierele stocate pe un telefon mobil.

Un punct extrem de important ce cântărește mult în decizia de cumpărare este tipul ecranului. Creative a ales un ecran sensibil la atingere de tip rezistiv, mai puțin performant decât unul capacitiv integrat în majoritatea tableturilor high-end. Interfața grafică ar putea rula într-un mod mai puțin spectaculor, utilizatorul fiind privat de posibilitatea de manipula imaginile în stilul iPhone.
Prețul de comercializare se menține în limite decente fiind de 315 dolari pentru modelul cu 8GB memorie internă și de 350 de dolari pentru cel cu 16GB. Mai multe informații vor fi probabil disponibile în perioada premergătoare lansării pe piață.

Creative ZiiO

Via: AndroidGuys.com

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Nexus S GT-i9020T FCC
Nexus S va avea noi antene WiFi si GPS

Nexus S, succesorul lui Nexus One va avea noi antene WiFi si GPS motiv pentru care a trebuit să facă...

Închide