Cum câștigă Microsoft din vânzările de telefoane Android

| |

Android nu dă semne să-și tempereze ritmul de creștere, în fiecare zi fiind activate 500.000 de terminale cu o versiune a sistemului de la Google. Ironia sorții face ca perdantul Microsoft să beneficieze de pe urma vânzărilor telefoanelor Android. Producătorul lui Windows a solicitat coreenilor de la Samsung plata a câte 15 dolari pentru fiecare smartphone comercializat cu sistem Android, pe seama unor patente folosite în platformele mobile.

Microsoft solicita 15 dolari pentru fiecare telefon Samsung cu Android

 

Povestea nu e nouă, Microsoft a semnat în aprilie 2010 o înțelegere similară cu HTC și se pare că încasează câte 5 dolari pentru fiecare mobil inteligent HTC bazat pe sistemul de operare de la Google.

Microsoft solicită 15$ la fiecare telefon cu Android vândut de Samsung,
dar s-ar mulțumi și cu 10$

Revenind în prezent, cei 15 dolari sunt la prima strigare, Microsoft fiind dispus să accepte și doar 10 dolari (!) pe smartphone Android vândut de Samsung. În ultimul trimestru, coreenii au comercializat în jur de 3 milioane de telefoane Galaxy S II cu Android, însemnând că partea așteptată de Microsoft (doar pe seama acestui model) s-ar ridica la aprox. 30.000.000 de dolari. Bineînțeles că „discountul” s-ar acorda pe o înțelegere de-a produce mai multe smarthphone-uri Windows Phone 7.

Samsung a vândut din aprilie până în mai 19 milioane de telefoane mobile inteligente și e (de) așteptat să detroneze Nokia, lider neclintit de 10 ani.

Dacă așa consideră Microsoft să lupte împotriva lui Android și iOS, înseamnă că inovația a murit în păpușoi undeva pe la periferia orașului Redmont…

Cum câștigă Microsoft din vânzările de telefoane Android, 10.0 out of 10 based on 1 rating

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Comentează prin Facebook

Un comentariu pentru “Cum câștigă Microsoft din vânzările de telefoane Android”

  1. Nu mi-a placut niciodata modelul de business Microsoft. Urmeaza aceeasi strategie de corporatie ce detine monopolul asupra unor produse si tehnologii profitand de forta pe care o are. Sper sa aibe o concurenta serioasa cat mai curand si poe piata sistemelor de operare pentru PC.

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!