stiri

De ce nu au dispozitivele Nexus slot SD?

Google Nexus 7

Odată cu apariția noului Nexus 7 dezvoltat de Google alături de ASUS, au repornit discuțiile despre faptul că dispozitivele Nexus nu au slot SD. Teoria cea mai des invocată este cea conform căreia Google încearcă să îndrepte utilizatorii către stocarea cloud Google Drive, dar probabil că maestrul căutărilor online nu ar aborda o manieră atât de agresivă pentru a-și populariza serviciile.

Google Nexus 7

Google Nexus 7 – o tabletă cu Tegra 3 la numai 199 de dolari

În dezvoltarea mai multor dispozitive s-a renunțat la spațiul pentru cardul SD, cum este și cazul lui HTC One X. Imposibilitatea extinderii spațiului de stocare local nu și-a avut premiera pe Nexus.

Cu toate că Google oferă suport pentru mediile de stocare transportanole pentru Android, decide să nu-l folosească. Unul dintre motivele principale este cel că sistemul de stocare al fișierelor este de tip EXT și nu o combinație de FAT cu EXT. Acest combo ar presupune o serie de compromisuri în materie de viteză și securitate ce cauzează erori și probleme cu permisiunile.

Al doilea beneficiu al folosirii exclusive a sistemului EXT este că dispozitivul poate fi conectat la calculator fără să existe probleme de acces sau de deconectare, având control asupra întregului sistem.

Având la dispoziție toate aceste servicii cloud gratuite, nu există o nevoie reală de a avea mai mult de 16 GB de memorie de stocare pe dispozitivele mobile. Există alternative precum Google Drive, Dropbox sau Box.net pentru a păstra fișierele de dimensiuni mari și pentru a le accesa de oriunde.

To Top

Citește articolul precedent:
Bateria flexibila
Coreenii au înventat bateria Li-Ion flexibilă – VIDEO

Cu ceva timp în urmă, am fost uimiți de faptul că LG dezvoltă ecranul flexibil, dar nu ne-am impacientat cu...

Închide