GM 5 este din start un Android One cu Nougat

| |

Telefoanele din seria Android One își propun să aducă sistemul de operare Google în țările din lumea a treia. Telefoanele Android One se lovesc de o problemă de care s-a lovit și Nokia în momentul în care a venit cu terminale ieftine. Sunt prea scumpe pentru Africa și India, unde venitul zilnic este sub un dolar și neperformante și neatrăgătoare pentru țările unde populația înregistrează venituri mai mari.

Turcii de la General Mobile, ce sunt implicați în proiectul Android One, au anunțat un nou telefon din această serie. GM 5 rulează din start cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android: 7.0 Nougat, iar specifica’iile nu sunt deloc rele. Telefonul încorporează un chipset Qualcomm Snapdragon quad-core (posibil SD410) și dispune de un ecran cu diagonala de 5 inci. Memoria RAM este de 2GB, în timp ce memoria flash ajunge la 16GB. Viitorii clienți, ce au cumpărat GM 5, vor fotografia cu o cameră de 13 megapixeli, respectiv una de 5 megapixeli.

Turcii de la General Mobile, pe care am putea să-i comparăm cu românii de la Allview, vor să vândă telefonul în țări precum: Azerbaijan, Albania, Afganistan, Belgia, Bosnia, Croația, Cipru, Georgia, Ghana, Grecia, Irak, Kenya, Luxembourg, Moldova, Olanda, Pakistan, Serbia, Tunisia, Turcia și Uzbekistan.

Spre deosebire de companiile românești care aduc telefoane, turcii atacă piețele din mai multe țări, inclusiv țări cu populație numeroasă (Turcia – 80 milioane locuitori, Uzbekistan – 31,5 milioane). Șansa celor de la General Mobile de a negocia contracte mai avantajoase crește, aceștia obținând un avantaj concurențial în fața altor integratori.

GM5

GM5

GM 5 este din start un Android One cu Nougat, 10.0 out of 10 based on 1 rating

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!