stiri

Google patentează o nouă modalitate de deblocare a ecranului

Apple a reușit să patenteze “Slide To Unlock” pentru deblocarea ecranului capacitiv sensibil la atingere iar acest succes a constituit baza unor plângeri pentru protejarea drepturilor ce i se cuvin companiei californiene.

Din păcate pentru Apple nu toată lumea a fost de acord cu pretențiile acesteia, sistemul de operare Android fiind principalul software care folosește o modalitate asemănătoare pentru deblocarea ecranului.

Unele lucruri țin în general de descoperiile industriei și nu de activitatea de cercetare a unei companii. Rămâne un mister cum pot fi patentate lucruri general valabile cum ar fi un gest făcut cu degetul pe ecranul telefonului.

Google a patentat recent o „nouă” modalitate de deblocare a ecranului ce va pune la adăpost sistemul de operare Android de pretențiile competitorilor. În mod surprinzător modalitatea de deblocare seamănă cu cea folosită de HTC Sense 3.0.

Icoana unei aplicații este glisată într-o zonă de deblocare. Noua modalitate de deblocare (vezi figura de mai jos) ar putea fi implementată într-un viitor update al Android 4.0 Ice Cream Sandwich sau chiar în viitorul sistem de operare 5.0 (Jelly Bean).

Una dintre companiile care așteaptă nerăbdătoare noile versiuni ale sistemului de operare Android este Samsung care se vede nevoită să facă față unei avalanșe de procese din partea celor de la Apple.

De ce sunt patentele necesare?

Înregistrarea brevetelor de invenție asigură posesorului certitudinea că tehnologia recunoscută de o autoritate statală însărcinată cu evaluarea și înregistrarea invențiilor va fi folosită numai de acesta. Companiile care dețin tehnologii brevetate vor fabrica produse fără a se lovi de concurența directă.

Cum cifra de afaceri din industria IT&C este de ordinul sutelor de miliarde de dolari, fiecare patent înregistrat, fiecare tehnologie nouă sau chiar soluție de design va fi exploatată corespunzător pentru obținerea unui profit important.

Sursa: patentlyapple.com

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus N
Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus N – pe piața din Germania

Samsung lansează tableta Galaxy Tab 7.0 Plus N pe piața din Germania. Produsul nu se deosebește prea mult de versiunea...

Închide