stiri

Google spune stop patentelor fără substanță

Samsung Apple

Google împreună cu Dell, Facebook, Homeaway, Intuit, Rackspace, Red Hat și Zynga au trimis o scrisoare către Curtea de Apel a Statelor Unite ale Americii sugerând să nu mai acorde cu atâta ușurință brevete pentru chestiuni generaliste.

Multe dintre patentele legate de industria IT descriu chestiuni generaliste, cum ar fi desenarea cu degetul a unei forme, și nu descriu o nouă tehnologie. Un alt exemplu este computerul de tip barebone. Patentarea unei idei abstracte nu are de a face cu tehnologia și blochează companiile care inovează cu adevărat.

Doi absenți notabili din acest grup ce s-a „revoltat” împotriva modului de acordare a brevetelor sunt Microsoft și Apple. Cele două companii au știut să-și protejeze interesele prin tot felul de mijloace și mai puțin inovație. Apple își protejează agresiv designul produselor sale deși în multe cazul acesta este inspirat de alte produse deja existente pe piață.

Samsung Apple

To Top

Citește articolul precedent:
promotii emag la aniversarea a 11 ani
Promoțiile Emag continuă la aniversare

Nici nu s-au răcit bine serverele ce au fost suprasolicitate de Black Friday și Emag pornește o nouă promoție. Magazinul...

Închide