stiri

Google Translate pentru Android

Încă de la prima sa apariție în ianuarie 2010, Google Translate pentru Android a venit cu o serie de facilități interesante, asemănătoare cu cele disponibile în mediul web. Ultimele actualizări au adus un mod mai facil de a interacționa cu aplicația printr-un mod mai simplu de a selecta limbajul dar și prin instrumentele de introducere vocală a textului.

Modul conversațional, aflat momentan într-un stadiu incipient, permite traducere efectivă din engleză în spaniolă și invers prin simpla conversație între două persoane. Practic este înregistrată vocea, sintetizat textul, tradus și mai apoi redat prin intermediul difuzorului către interlocutor. Chiar dacă recunoașterea vocală și traducerea mai lasă loc pentru îmbunătățiri, primii pași în acest sens au fost făcuți, Google orientându-se către analiza propozițiilor întregi și pe evitarea traducerii individuale a cuvintelor.

Pentru moment Google Translate pentru Android poate traduce între 53 de limbaje printre care și limba română, software-ul beneficiind de update-uri periodice. Deci nu ar fi nicio mirare dacă în lunile următoare celor 53 de limbi s-ar adăuga alte. Recunoașterea vocală est disponibilă pentru moment în 15 limbi.

Google Translate pentru Android poate fi instalat pe telefonul dumneavoastră, care rulează Android 2.1 Eclair sau o versiune superioară, căutând “Google Translate” în Android Market sau scanând codul QR de mai jos cu ajutorul unui cititor de coduri de bare cum ar fi Barcode scaner, QR Droid sau Goggles.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
To Top

Citește articolul precedent:
NVIDIA Tegra 3 ar putea fi prezentata la MWC

Platforma NVIDIA Tegra 3, destinată viitoarelor tablete, ar putea fi prezentată în cadrul Mobile World Congress (MWC) ce se va...

Închide