stiri

Huawei este urmărit de Microsoft pentru plata licențelor

Huawei MediaPad

Huawei, producătorul chinez de telefoane mobile cu afaceri în țara noastră, a declarat că a primit solicitări din partea Microsoft pentru plata licențelor ce privesc sistemul de operare Android. Conform directorului de marketing de la Huawei Devices, domnul Victor Xu, „negocierile sunt în progres”. Huawei mai declară că respectă proprietatea intelectuală și că deține 65.000 de patente înregistrate în întreaga lume, acestea fiind suficiente pentru protejarea intereselor companiei.

Microsoft încasează deja sume importante de la 10 companii mari ce au instalat pe modele proprii sistemul de operare Android printre acestea numărându-se: Samsung, HTC, Compal Electronics, Quanta Computer, Wistron, General Dynamics Itronix, Velocity Micro, Onkyo, Acer și Viewsonic.

Achiziția de către Google a companiei Motorola s-a făcut întocmai pentru protejarea drepturilor intelectuale ce privesc sistemul de operare Android, patentele deținute de compania de telefonie mobilă fiind necesare pentru a evita o serie de procese interminabile cu grave repercursiuni asupra situație financiare a companiei.

Huawei are sediul în Shenzhen, China și este cel de al doilea mare producător de infrastructură pentru telefonia mobilă după Ericsson.

Huawei MediaPad
Huawei MediaPad – una dintre tabletele chinezești ce rulează sistemul de operare Android.

To Top

Citește articolul precedent:
HTC Edge
HTC Edge ar putea veni cu Tegra 3

Telefoanele actuale sunt performante și atrag prin ecranele capacitive mari și prin posibilitatea de a instala o multitudine de aplicații....

Închide