stiri

Încă o dată Apple vs. Samsung

Galaxy Nexus slide to unlock

Conflictul pe care Apple l-a pornit împotriva Samsung pare că nu e nici măcar aproape de final. După decizia care spunea că Samsung nu a încălcat patentele Apple la realizarea design-ului pentru Galaxy Tab 10.1, corporația americană aduce la tribunal o nouă problemă. Plângerea care a fost depusă tot în Germania privește sistemul Android 4.0 pe care îl găsim pe Samsung Galaxy Nexus. Telefonul se deblochează printr-o mișcare glisantă asemănătoare celebrului „slide to unlock” întâlnit pe iPhone.

Galaxy Nexus slide to unlock

Cu toate că Samsung este compania împotriva căreia se face plângerea, este destul de clar că problema este sistemul de operare dezvoltat de Google. Galaxy Nexus este telefonul lansat special pentru a demonstra capacitățile Ice Cream Sandwich, iar reclamația este exclusiv legată de software.

Este adevărat că Galaxy Nexus necesită o mișcare glisantă pentru a fi deblocat, dar diferențele dintre acest design și patentul Apple sunt destul de evidente. Implementarea Google a acestui mecanism presupune declanșarea unei anumite acțiuni în funcție de direcția în care glisăm. Este interesant de urmărit în ce mod va vedea juriul acest aspect; prima audiere este programată pe 16 martie.

Ceea ce este clar însă, este că războiul pe care Steve Jobs l-a declarat împotriva Android, acuzându-l că este o copie a iOS continuă și trebuie să ne așteptăm să mai auzim de astfel de procese și în viitor.

To Top

Citește articolul precedent:
Să ne încărcăm smartphone-ul la soare

Pare o idee cel puțin bizară, mai ales dacă ne gândim că ajungem la birou și așezăm toți telefoanele lângă...

Închide