stiri

Intel a lansat gama de procesoare Atom x3 cu nume de cod “SoFIA”

Intel Atom x5 si x7

Intel a lansat gama de procesoare Intel Atom x3 (cu nume de cod “SoFIA”), prima platformă de comunicații integrată a Intel pentru tablete, phablet-uri și smartphone-uri entry-level. Combinând procesoarele multi-core Intel Atom pe 64 de biți cu tehnologia LTE 3G sau 4G, SoC-urile aduce aplicațiile, senzorul de imagine, componentele grafice, audio, de conectivitate și de consum de energie într-un singur chipset. Acest lucru permite producătorilor de sisteme să ofere rapid noi tablete, phablet-uri și smartphone-uri la prețuri accesibile pentru segmentele de piață entry și value, aflate în plină creștere.

Intel oferă rapid beneficiile arhitecturii integrate Intel și comunicării wireless clienților, inclusiv ecosistemului tehnologic din China. 20 de companii, printre care ASUS și Jolla, au anunțat că vor lansa sisteme bazate pe Intel Atom x3.

Intel a anunțat și primele procesoare Intel Atom de tip SoC pe 14nm, gamele de Intel Atom x5 și x7 (cu nume de cod “Cherry Trail”) pentru tablete și dispozitive 2în1. Oferind suport pentru Windows și Android, procesare grafică Intel Gen 8 și compatibilitate cu tehnologia LTE Advanced, procesoarele Intel Atom x5 și x7 vor sta la baza unor dispozitive mainstream și premium.

Intel Atom x5 si x7

Intel Atom x5 si x7

Companii precum Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo și Toshiba, deja au anunțat că vor lansa sisteme bazate pe aceste noi procesoare. Primele vor fi lansate în prima jumătate a anului.

Intel a anunțat cea de-a treia generație a tehnologiei multi-mode LTE Advanced, cu transmisii de date Categoria 10. Intel XMM 7360 suportă până la 3 operatori și are viteze de transfer de până la 450 Mbps. Dimensiunile mici și eficiența energetică permit Intel XMM 7360 să stea la baza unor game largi de dispozitive, de la smartphone-uri, la tablete și PC-uri. Noua tehnologie extinde de asemenea portofoliul de soluții LTE a Intel, oferindu-le companiilor o opțiune competitivă pentru lansarea rapidă de dispozitive compatibile LTE pe diferite piețe. În cadrul Mobile World Congress, compania a prezentat primul concept de sistem pre-5G, care combină conectivitatea LTE cu 802.11ad, pentru a oferi viteze de până la 1 Gbps cu ajutorul tehnologiei Intel.

Intel a lansat gama de procesoare Atom x3 cu nume de cod “SoFIA”, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
To Top

Citește articolul precedent:
Huawei Watch
Huawei lansează ceasul Huawei Watch

Huawei a lansat la cadrul Mobile World Congress 2015 ceasul Huawei Watch, ce rulează platforma Android Wear. Ceasul, complet circular,...

Închide