stiri

Logan de la NVIDIA

NVIDIA Tegra roadmap 2013

Nu, NVIDIA nu va scoate o nouă Dacia Logan ci un nou chipset care va purta numele Logan. Compania specializată pe dezvoltarea de arhitecturi nanoelectronice a prezentat un nou roadmap care ne aprinde imaginația.

NVIDIA Logan

În cadrul conferinței desfășurate în San Jose, Jen-Hsun Huang, co-fondator și Director Executiv al NVIDIA a prezentat viitorul platformei Tegra. Compania are în plan dezvoltarea unor noi platforme și mai puternice, utilizatorii urmând să intre în contact cu Tegra 4 încă din această vară. După Tegra 4 vor urma chipset-urile Logan și Parker fiecare dintre ele venind cu noutăți.

Logan este numele de cod pentru Tegra 5 cu arhitectură Kepler și suport pentru CUDA și OpenGL 4.3. Kepler oferă o funcție interesantă, pentru programatori și utilizatori deopotrivă. Dynamic Parallel este o funcție implementată în chipset care împarte firele de execuție fără a mai apela la procesorul central. Cu alte cuvinte, nucleele de procesare paralelă sunt încărcate mult mai eficient. Jocurile vor rula mult mai bine fără odată ce tot chipset-ul va pus la lucru.

În prezentarea derulată la această conferință a mai fost strecurat și nucleul Parker (posibil Tegra 6). Parker va avea un nuclee Denver pe 64 biți și nuclee grafice Maxwell. Noutatea în acest caz este faptul că Parker va utiliza tranzistoare FinFET. Tranzistoarele FinFET sunt ultima descoperire în domeniul nanoelectronicii, fiind unul dintre lucrurile care entuziasmează specialiștii. Tranzistoarele FinFET vor reduce scurgerile de curent cu 90% și vor fi cu 40-50% mai rapide utilizând jumătate din puterea tranzistorilor actuali. Chipseturile cu tranzistori FinFET vor fi mult mai rapide fără a avea nevoie de mai multă electricitate.

Tranzistorii FinFET au primit denumirea de la cercetătorii Universității California. Tranzistori cu mai multe porți sunt utilizați de Intel iar GlobalFoundries și TSMC pregătesc producția de chipset-uri.

NVIDIA continuă maratonul inovațiilor reale iar tehnologiile dezvoltate de aceștia pun în umbră multe companii cu tradiție.

NVIDIA Tegra roadmap 2013

NVIDIA Tegra roadmap 2013

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung GALAXY S4
Ericsson transmite date video prin LTE

Noile rețele de date LTE vor trebui să transporte mari cantități de informație ce conține în cea mai mare parte...

Închide