stiri

Nokia poartă un război al patentelor cu HTC

Nokia X5

Nokia trece printr-o perioadă dificilă, sistemul de operare Windows Mobile fiind principalul vinovat care a tras în jos compania finlandeză. Decizia de a merge pe un singur sistem de operare a fost atât de neinspirată încât a distrus pur și simplu compania Nokia. Sub umbrela Microsoft, Nokia e condamnată să crească cota de piață a sistemului Windows Mobile iar acest lucru se poate realiza în urma unor investiții imense derulate sub conducerea unor directori mai creativi.

Nokia are probleme fianciare iar pierderile pot fi atenuate prin procese ce privesc protecția drepturilor intelectuale. Nokia a dat în judecată HTC pentru utilizarea unei tehnologii care ar încălca patentul EP0998024 privind „structura modulară a unui transmițător și a unei stații mobile”. Produsul incriminat este tocmai HTC One. Procesul se desfășoară în Marea Britanie.

HTC se apără și spune despre această tehnologie că e implementată în chipset-ul Qualcomm, nefiind proprietatea companiei. Nokia este implicată în mai multe procese, derulate în țările europene, prin care acuză HTC de încălcarea patentelor. Fostul lider din piața mobile cere ca justiția să oprească vânzările de telefoane HTC care integrează această tehnologie.

Sursa: fosspatents.com

Nokia X5

Nokia X5

Nokia poartă un război al patentelor cu HTC, 10.0 out of 10 based on 1 rating

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
To Top

Citește articolul precedent:
Jolla
Telefoanele Jolla sunt disponibile în Europa

Directorii de la Nokia nu sunt foarte inspirați în privința software-ului și nici nu văd prea clar viitorul. Sub umbrela...

Închide