stiri

Nuclee ARM pe 64 biți

ARM Cortex A57

Arhitectura ARM evoluează mai repede decât s-ar fi așteptat directorii de la Intel. Nucleele de procesare ARM fac pasul la arhitecturi pe 64 biți.

ARM Cortex A57 și Cortex A53

ARM Cortex A57 a fost cunoscut până acum cu numele de cod Atlas în timp ce ARM Cortex A53 a purtat numele de cod Apollo. cele două chipset-uri succed arhitecturilor Cortex A15 respectiv Cortex A7.
Nucleele ARM pot fi integrate în chipset-uri care să oferă performanțe ridicate atunci când este necesar sau consum redus atunci când echipamentul se află în așteptare.

Arhitectura big.LITTLE utilizează nuclee specializate, cu scopuri precise. Denumirea big.LITTLE este formată din cuvântul big (ce semnifică aici putere mare de procesare și consum energetic) și little (folosit aici pentru a exemplifica puterea redusă și consumul mic).
Chipset-urile din viitor vor folosi perechi de nuclee A57 și A53. Atunci când rulați o aplicație cu cerințe mari, cum ar fi un joc, vor fi folosite nucleele A57. Dacă verificați email-ul sau navigați prin meniul vor intra în funcțiune nucleele A53.
Ambele nuclee sunt capabile să ruleze cod pe 32 biți și pe 64 biți. Arhitecturile Cortex A57 și A53 vor fi livrate companiilor partenere de la mijlocul anului viitor. AMD și Samsung sunt cele mai mari firme interesate de aceste tehnologii. Nucleele Cortex A57 și A53 pot conlucra cu grafica Mali.MD a declarat că va produce procesoare Opteron bazate pe arhitectură ARMv8 din anul 2014. Procesoarele vor fi construite pe 28 sau 20 nanometri.

Nucleele ARM Cortex A57 și Cortex A53 se vor regăsi pe telefoanele mobile ce vor apărea în următorii 2-3 ani.

ARM Cortex A57

To Top

Citește articolul precedent:
GALAXY Premier GT-i9260
Samsung Galaxy Premier mai accesibil

Samsung Galaxy Premier (GT-i9260) a fost într-un final anunțat, după mai multe zvonuri și informații neconfirmate. Galaxy Premier vine să...

Închide