stiri

Piața tabletelor crește în continuare

Top tablete Q1 2013

Piața tabletelor continuă să crească, cifrele înregistrate arătând că apetitul consumatorilor pentru aceste gadgeturi este în continuare ridicat. Conform International Data Corporation (IDC) vânzările de tablete la nivel global au crescut cu 142.4% în acest trimestru (Q1-2013), raportat la perioada similară a anului trecut.

Livrările de tablete la nivel global au cuantificat circa 49.2 milioane de unități depășind ca număr prima jumătate a anului 2012. Lider pe acest segment se menține în continuare Apple care a vândut 19.5 milioane de tablete.

Locul doi este ocupat de Samsung, tabletele sale de mici dimensiuni câștigând un număr important de clienți. Locul al treilea este ocupat de ASUS care a înregistrat o creștere uimitoare de 350%. ASUS a reușit să câștige a treia poziție grație vânzărilor excelente înregistrate de tableta Nexus 7.

Top tablete Q1 2013

Top tablete Q1 2013

Pe partea sistemelor de operare, primul loc este ocupat de Android cu 56.5% din piață. În primul trimestru al acestui an au fost livrate 27.8 milioane de tablete cu Android. Locul secund este rezervat celor de la Apple, iOS deținând 39.6 procente. Tabletele cu sistem de operare Windows au avut o creștere importantă, încurajată de modelele lansate de companiile asiatice dar și de Microsoft. Modelele Surface RT și Surface Pro au fost fabricate și vândute într-un număr de aproape 900.000 de unități.

Top sisteme de operare pentru tablete  Q1 2013

Top sisteme de operare pentru tablete Q1 2013

Raportul IDC poate fi consultat pe pagina http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS24093213.

To Top

Citește articolul precedent:
Silvermont se vrea pe telefoane și tablete

Ascensiunea rapidă a telefoanelor și tabletelor a luat prin surprindere compania Intel ce nu a fost capabilă să ofere un...

Închide