stiri

Piața telefoanelor se complică

Canalys

Sistemul de operare Android a crescut de la an la an, așa cum era preconizat, principalii competitori afectați fiind Apple și Nokia.

Vânzările estimate de telefoane mobile la nivel mondial sunt de 438,1 milioane unități în timp ce piața smartphone a crescut cu 37% de la an la an. Dintre acestea 34% rulează sistemul de operare Android iar 11% merg cu iOS. În trimestrul patru al anului 2012, 50% dintre telefoanele livrate la nivel mondial erau smartphone.

Android domină piața

Pe piața telefoanelor inteligente, Android și-a rezervat 69 de procente, 216,5 milioane de terminale fiind echipate cu sistemul de operare de la Google. Samsung a avut o creștere masivă, de 78%, în timp ce chinezii de la Huawei, ZTE, Lenovo și Yulong au avut creșteri și mai mari.

Cota de piață Apple a crescut de la 15% la 22%, fiind susținută de lansarea noului iPhone 5. Telefoanele BlackBerry și Windows s-au menținut cu procente de 4%, respectiv 2%.

Samsung pe primul loc

Fiecare companie, fie că vorbim de Nokia, Apple, Samsung sau LG are propria strategie ce se va dovedi mai mult sau mai puțin bună.

În 2012, Nokia s-a menținut pe locul 3 cu 35 de milioane de smartphone-uri distribuite, Pe locul doi s-a situat Apple cu 101 milioane de exemplare iar primul loc a revenit coreenilor de la Samsung ce au vândut cu 74 de milioane de telefoane mai mult ca Apple. Diferența dintre Samsung și Apple s-a mărit iar acest lucru nu le convine deloc americanilor.

Cel mai mare producător de telefoane mobile din lume rămâne China cu 73% din piață. Acum patru ani, în China se fabricau 40% din telefoanele vândute în întreaga lume.

Tot China rămâne și cea mai promițătoare piață. Volumul de telefoane inteligente vândute în China a crescut cu 113% la 64,7 milioane de unități. Î China, Samsung a fost pe primul loc, urmat de Lenovo și Yulong.

Canalys

Sursa: raport canalys.com

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Exynos 5 Octa
Cum va fi Samsung Galaxy S4?!

Samsung Galaxy S4 va fi probabil cel mai puternic telefon din lume în momentul lansării, dată fiind forța companiei coreene....

Închide