Producatorii de tablete prefera Android si Tegra 2

| |

Platforma NVIDIA Tegra 2 pare să fie preferata celor mai mari companii din industria semiconductorilor care intenționează să lanseze cel puțin o tabletă anul viitor. Acer, Asustek Computer, Toshiba și Samsung vor integra chip-urile Tegra 2 în alcătuirea unor modele ce vor fi prezentate publicului pentru prima dată la CES 2011.

Chipset-ul grafic de la NVIDIA este împerecheat de regulă cu procesoare ARM de la Qualcomm sustinut de procesorul ARM Cortex A9 dual core iar pe memoria flash integrată se instalează sistemul de operare Android, în ultima versiune disponibilă.

Google a lansat recent Android 2.3 (GingerBread) și pregătește deja noul Android 3.0 (Honeycomb) ce va conține funcții scrise special pentru tablete. Producătorii reușesc în acest fel să opereze reduceri substanțiale ale costului de fabricație și să poată concura pe o piață care a devenit tot mai aglomerată.

Chipset-ul tegra 2 oferă performanțe grafice de invidiat și practic nu are o concurență serioasă pe piață. Până la disponibilitatea platformei Intel Moorestown, NVIDIA se va bucura nesperat de mult de această oportunitate pe care o reprezintă segmentul tabetelor de 10 inci.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentează prin Facebook

3 Comentarii pentru “Producatorii de tablete prefera Android si Tegra 2”

  1. Din cate stiu eu, Qualcomm foloseste in chipset-urile lor Snapdragon, unitati de procesare grafica – GPU – Adreno si nu Tegra de la NVIDIA. Sau ma insel?

  2. AndroidLive!

    Da, Qualcomm foloseste Snapdragon. Procesoarele de la Qualcomm sunt printre cele mai utilizate. Problema e ce foloseste Nvidia… A venit cu primul procesor dual core cu o arhitectura ARM Cortex-A9 care permite pina la 4 core-uri. Am cautat in lista certificarilor ARM, dar nu am gasit Qualcomm la Cortex-A9.
    Mesajul corect e ca Tegra 2 vizeaza la anul 50% din piata tabletelor cu ARM.

  3. Da, în articol s-a strecurat o mică eroare. Tegra 2 este un SoC (Sistem on chip) format din două nuclee ARM Cortex A9 alături de alte nuclee specializate, fiecare cu sarcini bine specificate. Chipset+ul este fabricat pe 40 de nanometri şi consumă 500mW. Chestiunea cu adevărat interesantă e că chipset-ul asta poate rula filme 1080p, pe o tabletă cu un consum atât de mic. Voi reveni cu un articol, mai amplu şi mai documentat, special pentru chipset-ul Tegra 2.

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!