stiri

Qualcomm prezintă Snapdragon 805 cu grafică Adreno 420 GPU

Qualcomm

Qualcomm a anunțat o nouă generație de chipset-uri Snapdragon 805 ce lucrează la frecvența de 2.5GHz. Snapdragon 805 poate prelucra fluxuri grafice la rezoluție 4K și poate înregistra clipuri 4K! Noul chipset integrează grafica Adreno 420 ce oferă o putere de procesare cu 40% mai mare decât actuala generație Adreno 330.

Chipset-ul Snapdragon 805 dispune de patru nuclee de procesare îmbunătățite, cu arhitectură Krait 450, ce pot funcționa la frecvențe de până la 2.5GHz cu o lățime de bandă de 25.6GB/s. Arhitectura nucleelor Krait 450 este pe 32 biți, fiind foarte posibil ca aceasta să fie ultimul chipset înainte de adoptare nucleelor pe 64 biți.

Qualcomm Snapdragon 805 integrează un modem complet nou, denumit Gobi 9×35. Acesta este fabricat cu ajutorul fotolitografiei pe 20 nanometri și are o suprafață mai mică. Modemul este mai eficient, poate comunica în benzile Wi-Fi, se poate conecta la relee LTE din categoria 4 și permite chiar streaming-ul 4K.

Chipset-ul mai înglobează un procesor dedicat pentru camera foto care crește viteza de lucru și ajută la îmbunătățirea calității fotografiilor. Capturile foto sunt stabilizate cu ajutorul informațiilor primite de la giroscopul electronic.

Qualcomm a pregătit deja producția de serie iar chipset-ul Snapdragon 805 poate fi integrat în primele dispozitive comerciale din prima parte a anului 2014.

Qualcomm

To Top

Citește articolul precedent:
Lanterna Telefon
Lanternă pe telefon

Lanterna pentru telefon ar trebui să fie o aplicație nelipsită de pe dispozitivele utilizatorilor de Android. Lanterna este foarte utilă...

Închide