ASUS Transformer Pad TF300T Review

| |

Introducere

ASUS a început să-și poziționeze tabletele pe cele trei categorii de bază: entry-level, mainstream și high-end. Transformer Pad TF300T vine să completeze un golul din portofoliul ASUS și să ofere publicului un model puternic, performant și accesibil. Bineînțeles că prețurile componentelor performante se fac simțite în costul final de fabricație,  oricât ar căuta ASUS să mențină un echilibru în interesul utilizatorului.

 

ASUS Transformer TF300 cu tastura

ASUS Transformer TF300 cu tastura

 

Carcasa noului produs ASUS este confecționată integral din plastic pentru a evita problemele de semnal pe care le-a avut generația Transformer Prime. Plasticul permite trecerea undelor radio fără a ecrana antelele Wi-Fi, GPS și 3G. Din păcate carcasa din plastic aduce și unele inconveniente cum ar fi slaba rezistență la factori abrazivi. Spre exemplu dacă țineți tableta în geantă împreună cu un set de chei este foarte posibil ca în timpul transportului carcasa să fie zgâriată de metal. Din acest motiv noul Transformer Pad TF300T necesită mai multă grijă în timpul lucrului comparativ cu Transformer Prime, cea mai elegantă tabletă cu carcasă din aluminiu, disponibilă pe piață.

Video unboxing, multi-touch demo

Spatele tabletei este mat și poartă o serie de striații circulare asemănătoare amprentelor umane. Tableta poate fi ușor ținută în mână fără a exista riscul ca această să alunece. Plasticul mat mai are un avantaj și anume acela de a nu păstra amprentele și urmele de grăsime. Fața tabletei este lucioasă, fiind confecționată integral din plastic, inclusiv zona care protejează panoul LCD. Amprentele sunt păstrate pe rama ecranului, urmele de degete fiind ușor vizibile. Din păcate ASUS nu a adoptat sticla Corning Gorilla pentru a protaja ecranul, suprafața tactilă fiind din plastic.

Tableta integrează un sistem de sunet stereo amplasat în zona laterală dreaptă. Sunetul este de o calitate remarcabilă însă există posibilitatea de a acoperi fanta difuzoarelor cu mâna atunci când utilizați tableta.

ASUS Transformer TF300

ASUS Transformer TF300

ASUS Transformer Pad TF300T poate fi atât tabletă cât și netbook, utilizatorul beneficiind de avantajele a două produse separate fără a plăti o sumă mare. În modul netbook, aunci când tableta este conectată la tastatura cu acumulator, echipamentul nu iese din standby la apăsarea tastelor fizice și necesită apăsarea butonului power așa cum se procedează cu orice tabletă Android. Ansamblul tabletă-tastatură are tendința de a se răsturna, tableta fiind mai grea decât tastatura. Lucru acesta deranjează în momentul în care tastați rapid un text.

Tastatura se sprijină pe masă prin intermediul a patru piciorușe din cauciuc care formează o distanță de siguranță între carcasa de plastic și suprafața suport.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

ASUS Transformer Pad TF300T Review, 8.7 out of 10 based on 14 ratings
Vezi ofertele!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (14 votes cast)

Comentează prin Facebook

3 Comentarii pentru “ASUS Transformer Pad TF300T Review”

  1. „ASUS a început să-și poziționeze tabletele pe cele trei categorii de bază: entry-level, mainstream și high-end. Transformer Pad TF300T vine să completeze un golul din portofoliul ASUS”.
    Nu prea inteleg ce gol completeaza TF300T.Highend banuiesc ca nu este ca este Prime. O fi mainstream? Dar atunci care este entry?Entry daca este (cu toate ca la 399E nu prea pare a fi entry) care este mainstream? Sau poate treaba asta cu pozitionarea este asa din top scoasa fara sa aiba nici o legatura cu roadmap oficial Asus?

    • Până acum aveai gama Eee Pad Transformer cu chipset-uri Tegra 2 și Tegra 3. Ambele modele au fost scumpe în momentul lansării, deci le putem considera high-end. De acum vei avea TF300 (în diverse variante) – acesta va fi entry level, TF700 (la fel disponibil în diverse variante) – acesta va fi high-end. Și din câte se pare vei avea și un model intermediar care va fi mainstream.

      Pretul de 399 euro in momentul lansarii este destul de redus pt o tableta cu Tegra 3.

  2. Detin tableta de mai bine de un an, si nu va recomand aceasta serie. Am achizitionat si docking stationul insa acesta a zgariat si rama tabletei s-a fisurat la unul din locurile de prindere dintre dock si tastatura. Cel mai probabil aceasta problema va fi prezenta si la urmatoarele modele cu acelasi sitem de prindere. Mentionez ca garantia nu o sa schimbe rama deoarece „a fost utilizata necorespunzator”

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!