telefoane

Review ASUS Zenfone 5Z ZS620KL

ASUS Zenfone 5Z

Camerele video

Zenfone 5Z ZS620KL beneficiază de cel mai bun sistem de camere foto ce poate fi regăsit în gama ASUS. Pe partea din spate avem un sistem cu două camere foto, dintre care una cu unghi larg și un bliț multi-color pentru obținerea unor tonuri de culoare mai apropiate de realitate.

Camera video principală are la bază un senzor dual pixel Sony IMX363 de 12MP, cu pixeli de 1.4µm. Acesta este recunoscut drept unul dintre cei mai performanți senzori din industrie. Fotografiile realizate cu Zenfone 5Z nu depind numai de calitatea senzorului. Post procesarea imaginii este foarte importantă, iar aici intervine procesorul a semnalului Qualcomm Spectra 280, integrat în această platformă. Zenfone 5Z are capacități de inteligență artificială (AI) cu algoritmi ce pot să facă diferența în mod automat între un scenariu în care aveți o furfurie cu fructe și un scenariu de iarnă. cu multă zăpadă. Cei de la ASUS susțin că sistemul este atât de avansat încât poate să facă diferența, în mod automat, între un câine și o pisică și să ajusteze setările camerei conform scenei. Precizia software-ului ne-a uimit, camera selectând imediat setările pentru mâncare atunci când încadram o farfurie cu alimente. Intrigați de această capacitate, am umplut farfuria cu jucării pentru a încerca inducerea în eroare a aplicațiilor ce stau în spatele camerei, și am reușit – telefonul a considerat că este o furfurie cu mâncare și nu una cu jucării. Cu toate acestea, inteligența artificială e un domeniu aflat la început de drum și vom avea multe surprize din partea acestor sisteme software foarte complexe. Specialiștii de la DXOMark, care testează camerele foto în cele mai mici detalii, au fost încântați chiar și de Zenfone 5, telefon considerat mid-range, dar cu posibilități ce înclină spre un high-end.

Focalizarea imaginii se face rapid, în mai puținde 0,03 secunde, prin detecția schimbărilor de fază, iar imaginea este stabilizată pe cele patru axe. Telefonul poate filma la rezoluție 4K UHD (3840 x 2160) la 30 fps sau la rezoluție FullHD cu 30 sau cu 60 de cadre pe secundă.

Moduri pentru camera principală

Camera foto principală are nu mai puțin de 16 tipuri de scenarii ce pot identificate de sistemul AI (inteligență artificială): mâncare, cer, câmp verde, plante, ocean, apus, zapadă, flori, scenă, câine, pisică, oameni, text, trepied, cod QR, vedere nocturnă.

Fotografii realizate cu ASUS Zenfone 5Z ZS620KL

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

To Top