stiri

Roboții Google

Robot Android în Tokio

După parada militară de 1 decembrie interesul pentru armament în rândul oamenilor obișnuiți a crescut rapid. Tehnica militară este impresionantă iar cea rusească descurajează prin simplitate și eficacitate. Dacă rușii construiesc arme solide și foarte puternice, americanii se bazează pe tehnică de ultimă oră. În clipul de mai jos puteți vedea un robot cu aplicații militare, construit de Boston Dynamics.

Boston Dynamics Big Dog


După ce ați vizionat clipul, imaginați-vă o armată formată din mii de roboți care ajută soldații pe câmpul de luptă.

Roboții nu au numai aplicații militare, multe dintre sarcinile de zi cu zi ar putea fi îndeplinite de roboți. Google dorește să înființeze o divizie proprie de roboți iar pentru acest lucru a început să cumpere și să înglobeze companiile mici cu viziune. De acest proiect se ocupă chiar Andy Rubin, fostul director însărcinat cu dezvoltarea Android. Numai în ultimele șase luni, Google a cumpărat câteva companii specializate în dezvoltarea roboților.

Industrial Perception era axată pe dezvoltarea de brațe robotice pentru manipularea bagajelor în timp ce companiile Schaft și Meka lucrau la roboți umanoizi. Roboții Google ce vor completa gamele acutuale de produse ar putea fi utilizați în marketing sau pur și simplu ar putea fi vânduți ca simple electrocasnice foarte inteligente. Într-un interviu dat către New York Times, Andy Rubin spunea că „avem nevoie de spațiu și de o viziune de 10 ani”.

Directorul executiv al celor de la Google, Larry Page, își arăta încrederea în planurile lui Andy Rubin. „Ultimul său pariu, Android, a pornit de la o idee nebună și a sfârșit în a oferi un super-computer în milioane de buzunare” a declarat Larry Page. „Este încă prematur să vorbim despre acest lucru dar abia aștept să văd progresele”.

Google nu este singura companie IT care a investit în robotică. General Electric are o divizie pentru robotică iar Amazon a cumpărat o companie denumită Kiva Systems, specializată în roboți.

Roboți Google

Dacă dezvoltarea dronelor autonome și a roboților tereștii sunt deja chestiuni făcute publice, armata americană are propriile planuri, majoritatea fiind ascunse de ochii presei. Mai jos puteți vedea un alt proiect Boston Dynamics. Se numește WildCat și este adaptat pentru a merge pe teren dificil.

Boston Dynamics WildCat

Rușii au tehnologie militară avansată dar din câte se pare nici ceilalți nu mai folosesc arcul cu săgeți. În schimb, armata română are echipamente cu care poți deschide un muzeu în aer liber: tancuri T55, tunuri din anii 50 și MIG-uri 21, ce mai sunt folosite încă de câteva țări africane mai sărace.

Robot Android în Tokio

Robot Android în Tokio

To Top

Citește articolul precedent:
GOCLEVER INSIGNIA 5X
GOCLEVER INSIGNIA 5X oferă două baterii la alegere

Chinezii devin tot mai inventivi și tot mai flexibili. GOCLEVER, importator de tehnologie mobilă, aduce din China noul model INSIGNIA...

Închide