stiri

Samsung construiește o fabrică de memorii în China

Samsung a prezentat planurile pentru construcția unei fabrici de chip-uri în China. Noua facilitate va produce memorii NAND flash pentru piața chineză. Populația Chinei, ce numără acum peste 1.3 miliarde de locuitori, reprezintă o atracție pentru orice corporație iar mâna forte a regimului de la Beijing a impus o creștere economică solidă. Piața telefoanelor inteligente din China este în continuă creștere iar cantitatea de memorie disponibilă în fiecare telefon sau tabletă este din ce în ce mai mare.

Într-o analiză a pieței globale, efectuată de cei de la DRAMexchange, era evidențiată suma de 26 miliarde de dolari cheltuită numai pe memorii NAND. Samsung deține 40% din această piață și este urmat de Toshiba, Hynix și Micron.

Construcția fabricii va începe în anul 2012 iar producția va demara undeva în 2013. Samsung a mai investit recent în China 3 miliarde de dolari construind o fabrică de panouri LCD.


Samsung Galaxy Note (foto) – unul din modelele care vor îngloba chipset-uri de memorie NAND Flash.

To Top

Citește articolul precedent:
Carrier IQ Finder
Carrier IQ are acum un antidot

Specialiștii de la Bitdefender au pus la punct o aplicație gratuită care poate determina instantaneu dacă telefonul este afectat de...

Închide